Рецептите на шеф Иван Манчев от "Черешката на тортата"

Тигрови скариди по сицилиански

За шеф Иван Манчев най-важното условие, за да си добър готвач - е екипната работа
Снимка: Нова телевизия
3.25 от общо 4 гласа

Това е първата от поредицата рецепти, които ще ви представяме със съдействието на шеф Иван Манчев* и предаването в ефира на Нова телевизия "Черешката на тортата".

Необходими продукти за 1 порция:
15 бр. тигрови скариди
100 г лапад
2 стръка пресен лук
15 г чесън
30 г маслини
1 домат конкасе
100 мл доматен сос
20 г пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
50-60 г пармезан

Начин на приготвяне:
Запържваме нарязаните лук, чесън, лапад, конкасе от домати, маслини и доматен сос. Тигровите скариди се прибавят към така направения сос, поръсва се босилека и запичаме в съд, като поръсваме ястието с пармезан.

* Иван Манчев е от малцината готвачи в България, успели да осъществят мечтата на повечето кулинарни професионалисти - да бъде главен готвач в собствения си ресторант. За да стигне дотук обаче, е минал през всички стъпала на професионалното развитие. Завършва Техникум по обществено хранене в Банкя, Българо-датския колеж, специалност "Туризъм" и Техническия университет в Габрово, специалност "Търговия и маркетинг". През 1993 г. започва работа в ресторанта на хотел "Кемпински - Хотел Зографски", където трупа опит и усъвършенства тънкостите на занаята. Не след дълго става главен готвач на хотела. Специализирал е в Германия и Швейцария. Основател е на НАПГ (Национална асоциация на професионалните готвачи) в България заедно с шеф Андре Токев. Автор е на десетки кулинарни статии, носител е на редица награди, а вече трети сезон е готвач-консултант в кулинарното риалити "Черешката на тортата" от ефира на Нова телевизия. Женен с две деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти