Сладки малки тортички

За всички, които не могат да устоят на сладко

Сладки малки тортички
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
(за около 30 броя тортички)

За бисквитите:
210 г краве масло
180 г пудра захар
2 жълтъка
140 г смлени орехи
380 г брашно
щипка сол

За глазурата:
2 жълтъка
90 г пудра захар

Допълнително:
плодов мармалад за слепване
100 г смлени орехи
пресни малини
листа мента

Начин на приготвяне:
В купа разбийте с миксер маслото и пудрата захар, докато сместа стане пухкава и побелее. Прибавете жълтъците и разбийте за около минута. Добавете смлените орехи, брашното, солта и оформете тесто. Завийте го и го оставете в хладилника за 20 минути.

Върху леко набрашнен плот разточете тестото с дебелина 6-7 мм. Изрежете кръгли сладки с диаметър 4 см и внимателно ги прехвърлете върху тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете ги за около 15-20 минути във фурна, предварително загрята на 190 градуса. След като леко покафенеят по краищата, ги извадете и прехвърлете върху метална решетка, до пълното им охлаждане. Слепете ги две по две с плодов конфитюр по избор.

Сложете ги в кутия и ги оставете в хладилник за поне 3 часа или във фризер за 1 час.

Декориране:

В малка купа смесете жълтъците със захарта. Разбийте с миксер, докато сместа увеличи обема си и побелее. Потопете внимателно охладените сладки само от едната страна и ги наредете в тава. С помощта на клечка за зъби, спукайте балончетата, които са се образували по повърхността. Сложете ги във фурна, загрята на 70 градуса за около 30 минути, за да изсушите глазурата.

Приберете ги в хладилника за около час, за да стегне мармаладът. С четка намажете борда с тънък слой мармалад и оваляйте в смлени орехи. Съхранявайте сладките в плътно затворени кутии на тъмно и хладно място. Оставете сладките да престоят поне един ден преди да ги консумирате.

Най-вкусни са на третия ден. Ако са за празненство или парти, може да ги поднесете с малини и мента, които да поставите непосредствено преди сервиране. 

С тестото се работи малко трудно, така че ако видите, че се разтрошава при точенето, просто сменете посоката или разточвайте по-малки парчета. Отлепяйте сладките от плота с нож, а не с ръка, за да не развалите формата им.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти