Постен тофи ябълков сладкиш

В духа на поста

десерт
Снимка: iStock
3 от общо 7 гласа
Необходими продукти

Печените ябълки и техният карамелено-плодов аромат са най-важната и най-вкусната черта на този постен сладкиш. 

Необходими продукти за 8-10 порции:

За основата:
2 с. л. ароматно кокосово масло
⅔ ч. ч. светла кафява захар
½ ч. ч. орехи, едро нарязани
3 с. л. стафиди
2 зелени ябълки, нарязани на тънки кръгчета
2 с. л. коняк или ром

За блата:
200 мл соево мляко
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. фино настъргана лимонова кора
90 мл лек зехтин или олио от гроздови семки или слънчогледово олио
1 ч. ч. светла кафява захар
1 ч. л. ванилена захар
1½ ч. ч. брашно
2 ч. л. бакпулвер
½ ч. л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

1. Маслото се стопява на дъното на форма за торта с диаметър 26 см. Поръсва се с кафявата захар, орехите и стафидите. Ябълките се напръскват с коняка и се подреждат на дъното на формата.

2. Соевото мляко се разбърква с лимоновия сок. Към него се добавят лимоновата кора, зехтинът, захарта и ванилената захар.

3. Брашното се пресява с бакпулвера и содата и се прибавя към течната смес.

4. Ябълковата основа се залива с тестото и се слага да се пече в предварително загрята на 180˚ С фурна за 30 - 40 мин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти