Маслени бисквити

По рецепта на Марта Стюарт

Маслени бисквити
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за около 60 броя):
1 чаена чаша меко масло
1 чаена чаша пудра захар
2 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжичка сол
щипка ванилия

Добавки за овкусяване:
3 блокчета млечен шоколад
3-4 сушени кайсии + 1 супена лъжица с връх кокосови стърготини
канела

Начин на приготвяне:
Разбиваме пудрата захар с мекото масло (предварително го оставяме на стайна температура, за да омекне), докато получим пухкава смес. Към тях прибавяме пресятото брашно, смесено със солта и ванилията. Разбъркваме, а след това омесваме, за да получим тесто.

На този етап прибавяме желаните добавки към тестото. Можем да го разделим на 2-3 или дори 4 части, за да имаме няколко вида сладки. Така в едната част от тестото ще сложим шоколад, а в другите части кайсии, кокосови стърготини и канела.

След като приключим с добавките, с набрашнени ръце оформяме тестото, придавайки му цилиндрична форма. Желателно е диаметърът му да не е по-голям от 3-4 см, защото при печене бисквитите увеличават размера си.

Оформеното тесто увиваме в домакинско фолио или хартия за печене и го поставяме в хладилника за около 1-1,30 часа, докато стегне.

Когато стегне, го нарязваме на парченца с дебелина около 1 см. Ако тестото се чупи при рязането, го оставяме за 5-10 минути на стайна температура, за да се отпусне. Винаги е вариант да дооформим бисквитите с ръце, ако при рязането се отчупи някое малко парченце.

Подреждаме бисквитите на разстояние една от друга (поне по 2 см) в тава, застлана с кухненска хартия.

Печем ги в загрята до 170 градуса фурна, докато започнат леко да порозовяват. След изпичане е добре да изчакаме няколко минути, за да могат бисквитите да стегнат, защото докато са топли са много крехки и при преместването лесно ще се натрошат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти