За повече уют и топлина в дома

За повече уют и топлина в дома
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Едва ли има човек, който да не изпитва тиха, а понякога дори неoсъзнава радост от момента, в който се прибере вкъщи и остави шумните улици зад входната врата.

Домът е мястото, където всеки трябва да се чувства спокоен и защитен, да се разтовари след работния ден и да си почине.

И въпреки че всеки разбира домашния уют по различен начин, ето няколко предложения как да създадете топлина и чувство на комфорт у дома.

Светлина
Осветлението на мястото, където живеете, е особено важно и не се визира единствено електричеството. Постарайте се да направите път на слънчевата светлина, за да изпълни и озари стаите. Именно слънцето ще ви зареди с енергия, ще извика усмивката на лицето ви и ще ви накара да се чувствате добре.

В същото време обаче, не бива да пренебрегвате и пердетата. Добре да можете да създадете нужния сумрак в стаята, когато имате нужда от него. Някои препоръчват завесите да бъдат в пастелни цветове, но изборът зависи изцяло от вашия вкус и предпочитания.

Свещи и аромалампа
Свещите, особено ароматните такива, придават уют и топлина на дома. Трябва да внимавате само да не стане някой инцидент с тях. Що се отнася до аромалампите, те са идеално средство за справяне с нежеланата миризма от последното готвене, например, или просто за ароматизиране на стаята.

Не трябва да забравяте да наливате вода в контейнера на лампата и да не прекалявате с дозировката на етеричното масло, за да не се изпълни стаята с натрапчива и неприятна миризма.

Възглавници и вази
Те са идеални са запълване на дразнещите ви празни пространства. Може да избирате и комбинирате най-различни модели и вариации, важното е да намерите това, което ще ви допадне и ще ви накара да се почувствате още по-уютно у дома.

Пресни плодове
Вместо да слагате малки купички пълни с декоративни камъни или бонбони, може да пробвате да разположите на масата в хола или в кухнята фруктиера с пресни сезонни плодове.

Освен че радват окото, те имат и нежен аромат, а и винаги може да се пресегнете, докато четете книга, например, и да си вземете една ябълка или мандарина. Изборът е ваш.

Няма значение дали живеете в малък апартамент или в къща, дали мебелите ви са луксозни или не, важното е да направите дома си такъв, какъвто искате да бъде и какъвто ще ви помага да се чувствате по-добре и на мястото си.

Експериментирайте смело и създайте своя личен, малък свят, който винаги ще ви е приятно да обитавате.

Прочетете още:

Скритите тайни на спалнята

Луксозните убежища на Хемингуей

На гости на Дженифър Лопес

За дома: стени от плат

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти