Аксесоари за бизнес дами

Аксесоари за бизнес дами
Снимка: Thinkstock

Вчера вече ви разказахме за подходящото облекло за бизнес дами (припомнете си тук).

Днес ще наблегнем на това какви аксесоари са подходящи за заетите жени, които работят в корпоративна среда.

Като начало трябва да се подчертае, че всяка подробност и всеки детайл са от значение. Не може да си позволите да пренебрегнете този факт. Добрият външен вид вдъхва уважение и може само да ви бъде от полза.

Не си мислете, че може да се запуснете и да разчитате единствено на умствените си способности. Те разбира се, са от огромно значение, но не трябва да подценявате и силата на добрата визия в бизнес средите.

Аксесоарите за дами трябва да бъдат премерени и в никакъв случай не крещящи. Не може да си позволите да сложите пръстени на всички пръсти или десет гривни на едната ръка.

Придържайте се към минимализма. Обеците е добре да са малки, както и колиетата. Не е нужно да демонстрирате всичко, което сте натрупали в кутията с бижута.

Ако носите поло или фишу, забравете за всякакви висулки на врата. Ако носите часовник, то няма нужда да слагате допълнително гривни.

Задължително си вземете подходящ визитник, в който да съхранявате визитките си, както и тези, които ще получавате от клиенти и партньори.

Куфарчетата или чантите за лаптоп трябва отново да бъдат съобразени с вида на облеклото ви. Не може да носите лаптопа си в раница. Освен това е добре бизнес чантата ви да бъде добре подредена и организирана, а не от нея да стърчат листчета и когато изкарате тефтера си, да паднат няколко химикалки, опаковки от дъвки и други подобни.

Бъдете организирани и подредени и това ще направи добро впечатление. Не ходете натоварени с тежка дамска чанта, лаптоп и три папки в ръка. Трябва да сте подвижни и мобилни, а не прекършени под тежестта на няколко чанти.

Ако имате автомобил, то той също спада към аксесоарите ви. Не е нужно да е кола последен модел, но е задължително да е задоволително чиста отвън и подредена отвътре, а играчките на децата скрити някъде.

Винаги носете в себе си ментови дъвки или бонбони и преди среща с клиенти или партньори се възползвайте от тях. Никога обаче не забравяйте да махнете дъвката от устата си преди срещата.

Що се отнася до грима, той трябва да е в съвсем малки количества. Фон дьо тен, пасващ с цвета на кожата, съвсем малко руж на скулите, спирала и най-много рънка очна линия. Червилото е добре да е в умерен цвят, както и лака на ноктите.

Забравете за тежките сенки и опушени очи, както и за кафевите моливи за устни. Гримът трябва да разкрие най-доброто от вашата естествена красота, а не да стои като маска върху лицето.

Винаги дръжте лустро за обувки в колата или в чантата си и го използвайте често по предназначение. Дамите трябва да бъдат с изряден маникюр и чисти обувки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти