В сърцето на жената винаги има място за една... кола

В сърцето на жената винаги има място за една... кола
Снимка: Thinkstock

Letiashtata Kozzila Erato

Жената обича колата си. Не по начина, по който мъжът обича колата си, но това не значи, че любовта е по-малка или по-пренебрежима.

Ако за мъжа колата често е табун коне (ако са повече от 200, по-добре), троен ауспух, ускорение до 100 за 7 секунди и колела 4 по 4 по 8 по 92, за жената колата е нещо съвсем различно.

1. Колата е като гадже - още като си я видим отдалеч, паркирана между другите и "ихуу, егати кефа". Тя ще ни закара където искаме, без да мрънка, ще вземе всички багажи и пликове, ще побере децата, приятелите, майка ни.

2. Колата е роден мини дом - или казано иначе - по колата ще я познаете. Има жени, чиито коли са толкова спретнати и подредени, че ти е неудобно да седнеш вътре, а като тръгваш да си излизаш, инстинктивно вадиш мокра кърпичка да избършеш след себе си. Други са пълни с чаши от кафе, пепелникът е затрупан с фасове, на задната седалка има дрехи, сандали и кашони с документи по работа. Излишно е да казвам, че вторите са за предпочитане. Там човек не може да сбърка, дори да повърне по погрешка.

3. Колата е Х Фактор - там, зад вдигнатите прозорци, ние пеем с радиото. С гръмовен глас, изпълнен с драма, вием с Енрике Иглесиас, Депеш мод, Масив Атак или Преслава. Очите са притворени (да, звучи малко притеснително), ръцете стискат здраво волана, а краката се изпотяват от вълнение в обувките. Въображаемата публика е на крака, ендорфините плуват из мозъка и всичко е сцена и адреналин.

4. В колата се плаче най-добре - коя жена не е ревала в колата, да попитам аз? Коя не е търчала към заветната врата с едничка мисъл да иде да се захлупи на волана и да потекат сълзи и секрети, докато тя се тресе безпомощна и нещастна. Коя не е крещяла в слушалката "Мразя те" и после не е проливала кофи солена вода. След провал на работа, след раздяла, след ужасна родителска среща, след бракоразводно дело - жената се скрива в колата и там сред кърпички и ароматизатори нагласява личния си живот.

5. В колата се работи - имам една приятелка, която веднъж не излезе от колата си 11 часа. Уж спряла на бензиностанция да се обади на две места и така прекара половин денонощие в писане на имейли, изпращане на документация, подготвяне на фактури, водене на преговори. Беше закачила всички устройства на зарядни, а себе си на вафли и кафета, за да оцелее. И ако някой я беше попитал "Къде беше цял ден?", щеше да отговори "Еми, на магистралата. Работих", което звучи доста съмнително от морална гледна точка.

6. Колата е независимост - Когато имаш кола, най-хубавото е, че можеш да кажеш "О, ТАКА ЛИИИ?", да си хвърлиш куфара на задната седалка и с трясък да напуснеш. Звучи далеч по-добре от "О, ТАКА ЛИИИ? Едно такси за Дондуков 214, моля". Или просто да си тръгнеш от някъде, където не ти харесва. Например, от изключително скапано парти на хижа нейде из Средна гора. Просто цъкваш телефона, провикваш се "О, Боже, котката ми е болна", събираш си багажа и дим да те няма. С колата можеш да избягаш от майка си, от децата, от гаджето и да идеш да ядеш кюфтета в Пловдив, защото там има чудесни кюфтета.

Колата е любов, скорост, завои, пълен багажник с покупки от мола, секс на задната седалка, няколко огледала, дори място за преспиване, ако няма кой да те приюти.

Колата е сърцето на жената и дори одраскана или чукната тук-там, е цяло щастие да я има.

Прочети още:

Кога се налага да изоставите децата и да заминете на почивка?

Защо трябва да се мрънка

Нова година - нова Аз? Да бе, да!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти