Сън в лятна нощ

Сън в лятна нощ
Снимка: Thinkstock

Летните горещини пречат на много хора да спят нормално нощем.

За да се справите с проблема обаче, не е нужно да пускате климатика.

Така или иначе не е здравословно да се спи на климатик.

По-добре е да се справите по друг начин с жегите, а от Fitsugar.com споделят как може да стане това.

Яжте в един и същи час. През лятото денят е по-дълъг, но това не означава, че трябва да вечеряте в 22:30. 

Няма да се отрази добре на организма ви, освен това, когато се чувствате претъпкани и ви е тежко, става още по-трудно да заспите нормално.

Вземете по-студен душ непосредствено преди сън. Не се притеснявайте, няма да се разсъните, но ще ви стане достатъчно приятно хладно, за да заспите спокойно.

Ако сте били на плаж и кожата ви е изгоряла, преди лягане я намажете с лосион, съдържащ алое. То успокоява епидермиса и ще помогне за намаляване на чувството, че цялото ви тяло пари.

Колкото и примамливо да звучи да си легнете с мокра коса, помислете добре преди да го направите, за да не се събудите схванати или настинали. Спането на течение е особено опасно.

Избягвайте алкохол и газирани напитки. Студената бира може да бъде жадувана и да си мислите, че най-добре ще ви разхлади, но всъщност, консумирана преди лягане, особено в големи количества, ще доведе до тежест в стомаха, подуване, да не говорим за желанието постоянно да се ходи до тоалетна и за факта, че бирата е високо калорична, съответно разваля талията и стегнатото коремче.

С алкохола не бива да се прекалява. Вместо него можете да се насочите към студен билков или ментов чай. Също така пийте много вода, тъй като през горещите летни месеци дехидратацията е опасна.

Упражнения преди лягане – помагат да се изразходи енергия, да се изморите и съответно да заспите по-бързо. Освен това изпотяването помага за охлаждане на тялото, а душът след тренировка ще тонизира кожата и ще ви разхлади.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти