Думите, които ужасяват мъжете

Думите, които ужасяват мъжете
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Взаимоотношенията между половете ще бъдат облекчени, ако жените не използват занапред репликата ”Трябва да поговорим”. Доверете ми се, че за мъжете няма по-ужасяващ и панически момент в общуването от този, когато жената до него изрече тези три ”вълшебни” думи. 

Репликата ”Трябва да поговорим” сама по себе си няма с какво да ужаси мъжете. Но това е само на пръв прочит. Липсата на конкретност относно темата  на предстоящия разговор, за отделния представител на силния пол, автоматично означава, че някъде е сгазил лука и вече е разкрит.

В такива моменти той насочва цялата си енергия в опити да си спомни къде, кога и по какъв начин е сгрешил с действие или бездействие.

Започва да оформя алибита за абсолютно всичко, случило му се години назад, а след това чертае тактически схеми за общуване, че да бъде по-убедителен, когато мотивира самото алиби. Едва ли е нужно да се спирам подробно и на физическото отражение на всичко това – сърцебиене, потене и треперене от напрежение.

И това, скъпи дами, не е най-страшното. Още по-ужасяваща е другата хипотеза, която мъжът евентуално трябва да приеме - че изобщо трябва да говори с жена. Ако пък разговорът бъде от тези, каквито могат да се водят само между приятелки, вече наистина ще настъпи краят на света. Да, защото един мъж не бива да бъде въвличан по никакъв начин в разговор за това как вие сте се почувствали отвратително, защото Стефи, с която се видяхте в магазина, има същите обувки като вашите и как това я прави голяма нахалница, защото преди да си ги вземе, ви е видяла, че имате такива.

О, за Бога, престанете!

Защо причинявате този психически и физически дискомфорт на мъжете, предлагайки им с часове да си бърборят с вас на по кафе? Нали затова са приятелките ви? Защо не разбирате, че един мъж не би ронил сълзи с вас заради някоя покъртителна история и не би разголил душата си просто, за да усети, че някой му влиза в положение и го разбира.

Трябва да поговорим. И то сериозно. Уважаеми дами, когато изричате тази реплика занапред, моля уточнявайте веднага върху какво точно искате да се разговаря. Така ще спестите куп притеснения на мъжете.

И накрая: Всеки разговор трябва да доведе до някакво решение или действие. Всеки. Ако не искате решение на някой въпрос, по-добре потърсете някоя своя приятелка, с която да празнословите. Това е мъжката природа. И така ще бъде. Моля ви, не принуждавайте мъжете да вървят срещу нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти