Да презаредим батериите

Да презаредим батериите
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

За много хора петък вечерта е време за излизания, шумни забавления, дискотека, бар и т.н.

Други обаче се чувстват прекалено изтормозени от изминалата работа седмица, затова биха предпочели да останат у дома и да релаксират.

Има и още една ситуация, когато плановете са пропаднали и в крайна сметка се оказваш вкъщи.

Без значение каква е причината да си останете у дома, има най-различни начини как да прекарате вечерта си весело, че и здравословно.

Не се отдавайте на ядене на сладолед, шоколад, чипс и други толкова вкусни, а така нездравословни и лепящи се по талията храни.

Много по-добре ще е в края на деня първо да се раздвижите.

Знам, че на повечето от вас звучи налудничаво да спортуват точно в петък вечерта, когато човек се чувства най-изморен, но именно физическото натоварване може да ви "излекува" най-добре от стреса и да повдигне тонуса (поради отделянето на хормона на щастието ендорфин).

Има най-различни начини как да се раздвижите след работа – йога, пилатес, аеробика, фитнес или просто фитнес в парка. 

Можете да пробвате и новата спортна мания – скокове с канго. Те са страшно забавен и приятен начин да се раздвижиш.

След като сте се раздвижили, веднага ще се усетите по-освежени, доволни и приятно изморени (по онзи начин, когато ви се иска блажено да се отпуснете на дивана, а не когато се чувствате смазани и нямате желание за нищо).

И тук идва приятната част – горещ душ, след който можете да намажете тялото си с ароматен лосион, приготвяне на нещо вкусно – богата салата, например, наливане на чаша вино (то е много полезно, стига да не се злоупотребява с него) и гледане на телевизия, четене на книга или още по-приятното – разговор с приятелки!

Вечерите "по женски", прекарани в компанията на вкусна храна, леко алкохолни напитки и приятна музика, могат да бъдат истински лек за опънатите нерви и натовареното съзнание.

По време на подобни сбирки често кънти смях, който пък е най-доброто решение на всички проблеми – лошо настроение, стрес, тъга, тежки мисли и всичко останало, което ви тормози.

И едно важно условие, за да бъде вечерта още по-добра – махнете всякакви мобилни и"умни" телефони, таблети и т.н. от стаята. Колкото и да са полезни, понякога могат да ни натоварят излишно.

Ако успеете и да си легнете преди полунощ и да се наспите, на следващия ден ще се чувствате като нов човек, зареден с енергия и позитивизъм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти