Втората звезда надясно... чак до сутринта

Втората звезда надясно... чак до сутринта
Снимка: Thinkstock

На книжния пазар у нас вече има нов роман – „Втората звезда надясно... чак до сутринта” от Мери Алис Монро.

Сюжетът вдъхва нов живот на незабравимата приказка за Питър Пан и резултатът е чудесна, вълшебна, романтична история, която ни кара да повярваме, че всичко е възможно.

Мери Алис Монро стана популярна в България с романа „Дъщерята на пеперудите”.

„Втората звезда надясно” е възхвала на въображението и вярата във вълшебства, в приказните истории, които са ни чели и които сега ние четем на децата си.

Вяра, която забравяме, когато пораснем.

Книгата възпламенява отново тази искра, това желание да се завърнем в страната на чудесата, да почувстваме отново магията на чудото.

Отдайте се на съвременната романтика, съчетана с вълшебна приказка, поръсена с блестящ прах от феи, и ще откриете, че сте поели правилния път към... втората звезда надясно... и чак до сутринта.

За книгата
Фей О`Нийл е самотна майка с две деца и няма време за вълшебни приказки. Няма време за съмнения, страхове или мечти. Трябва да организира живота си наново, затова се премества в Лондон с двете си деца.

Настанява се в апартамент в стара викторианска къща, който е прекалено хубав за цената, срещу която го наема. Защото в къщата не всичко е така спокойно, както изглежда на пръв поглед...

Странни малки светлинки се появяват в стаята на децата ѝ нощем. Възрастната дама от горния етаж – собственичка на къщата, вярва, че е истинската Уенди от книгата за Питър Пан. Съседът ѝ от приземния апартамент Джак е изключително привлекателен професор по физика, който очарова както децата, така и жените.

Той ѝ припомня, че звездите не са само обекти за изследване – понякога те показват истинския път на човека и му открехват завесата пред магическото и приказното. Това прави живота по-хубав – вълнуващ и пълноценен. И дава отговори на някои трудни въпроси...

Дали светлинките всъщност не са истински феи? Възможно ли е старата дама наистина да е Уенди на Питър Пан? Ще успее ли Джак да възстанови вярата на Фей в самата нея и в любовта?

„В тази история създадох двойствен свят: реален и фантастичен. Наука и магия”. Според Мери Алис Монро ключът към тях е силата на вярата и това личи от всяка страница на романа „Втората звезда надясно... чак до сутринта”.

Героинята Фей О`Нийл се пита: „Какво беше това нещо, което другите наричаха „вяра“? Да вярваш в магии или в чудеса? Ако е така, тогава със сигурност звукът на детския смях и игривата мелодия на флейта нощем, ароматният чай и малките сандвичи, светването на луциферина в светулките и влюбването са магия.

Вярата е вид магия, нали? Чудо, което има силата да преобразява.” Тя не може да види вярата, както не може да види Питър Пан или феята на рамото си. Или миниатюрния атом. Но може да си ги представи. Може би вярата е способността да повярваш в безграничните способности на това, което човек може само да си представи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти