Уволнена? Не е краят на света!

Уволнена? Не е краят на света!
Снимка: Thinkstock

Да те уволняват от работата е един от най-големите кошмари за работещия амбициозен човек.

И навярно никой не желае да му се случва подобен кариерен провал.

Но понякога живота ни дава ценни уроци, дори и това да стане именно чрез отстраняване от длъжността, която изпълняваме в момента.

Днес ще ви покажем 6 известни дами, които са превърнали провалите си на работното място в успех. Te са живото доказателство, че уволнението не означава, че е дошъл краят на света. Напортив - това е идеалният миг за ново начало.

Вижте кои са те:

Дори на Опра Уинфри може да ѝ се случи да я уволнят. На 22-годишна възраст известната днес водеща била уволнена от позицията си на репортер, тъй като според шефа ѝ не била подходяща за телевизионен екран.

След това тя била водеща на емисията Новини по телевизия в Балтимор, но отново била отстранена от тази позиция, този път заради нисък рейтинг. Когато директорът ѝ съобщил тази вест, Опра първоначално помислила, че се шегува, защото това се случило на 1-ви април.

Понижили я да бъде водещ на сутрешно предаване. Така тя започнала да прави своето първо собствено предаване и то бързо станало популярно.

След това Опра се преместила в Чикаго, а шоуто ѝ доминира ефира 25 години. Днес тя има собствен телевизионен канал.

Най-известният главен редактор в света, Ана Уинтър, също е имала трусове в кариерата си навремето, когато била автор в друго известно списание за мода, но била отстранена от позицията си.

"Препоръчвам на всеки човек поне веднъж в живота да усети какво е това да бъдеш уволнен. Това е един безценен опит, който никога няма да забравя", споделя от днешна гледна точка жената, която днес е еталон за стил и класа и стои начело на модната библия "Вог".

Американската актриса Кейт Уолш също е преминала през редица трудности, преди да стъпи стабилно на червения килим в Холивуд. "Като по-млада работех във верига ресторанти за бързо хранене", спомня си 47-годишната звезда.

"Мениджърът на заведението не ме харесваше и бях уволнена", допълва Кейт. Но по думите ѝ това я е научило как да се справя с всякакви ситуации в бъдеще. Е, явно наистина е успяла, тъй като днес Уолш е актриса носител на престижни награди, повечето от които заради превъплъщението ѝ в д-р Адисън Монтгомъри в сериала "Анатомията на Грей".

Актрисата Кери Уошингтън също е научила в ранен етап от живота си, че уволнението не е провал, а може да бъде градивно за характера.

Преди да изгрее в главната роля на хитовия сериал "Скандал", Кери има водещи участия в две други телевизионни поредици, които обаче претърпяват пълен крах и тя е отстранена от актьорския състав.

"Първоначално си мислех, че това е краят на кариерата ми, но след това всичко се подреди идеално. Всичко в живота идва в правилното време за нас", прави равносметка 38-годишната звезда.

Американската актриса Моника Потър е била уволнена и заменена от друга актриса в едно от първите си участия на малкия екран.

"Уволниха ме, защото бях ужасна", спомня си Моника.

Днес обаче 43-годишната звезда има множество роли в игрални и серийни филми, въпреки че в началото на кариерата си е считала себе си за бездарна.

Авторът на една от най-успешните книги за малки и големи "Хари Потър" невинаги е имала успешна кариера. Джоан Роулинг е била уволнена от позицията си на секретарка в Лондон.

Според нея отстраняването ѝ от длъжността станало, защото тя неведнъж заявявала мечтата си да бъде писател.

Докато пише поредицата за магьосника, Джей Кей Роулинг е самотната майка и се издържа от социални помощи. Днес тя е милиардер именно от продажбите на известните книги.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти