И най-великите са се проваляли многократно

Авторката на фантастичните истории за Хари Потър, Джоан Роулинг, е имала труден и беден живот, преди да стане една от най-богатите жени в света
Снимка: Getty/Guliver

Провалът е начин да научиш не един и два ценни урока за живота и това го доказват някои от най-успелите хора, които са имали доста "удари на камък", докато постигнат заветните си цели.

Най-успешната група за всички времена "Бийтълс" ("The Beatles") e била отхвърлена от звукозаписна компания в Англия под претекст, че ''музиката на квартета изобщо не струва''.

Можете ли да повярвате, че точно Майкъл Джордан е бил изключен от училищния отбор по баскетбол, защото треньорът го смятал за "безнадежден случай".

Джоан Роулинг била доста зле финансово, когато започнала да пише историите за Хари Потър. 12 издателски къщи отказали да публикуват нейната приказна поредица, която вече я направи по-богата с 2,5 млрд. долара.

Учителят на американския учен Томас Едисън го наричал "прекалено глупав, за да научи каквото и да било", а всички знаем, че после доста му е "просветнало", за да измисли електрическата крушка и още над 1000 открития, сред които са радиото и диктофона.

Уолт Дисни пък бил уволнен от щатски вестник, защото по думите на главния редактор на изданието "му липсвало въображение".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти