Варна става домакин на любопитно събитие

Настанаха културни времена
Снимка: Вероника Попова

От днес (01.07.) във Варна стартира третото издание на младежкия фестивал "Funcity 2013", чието откриване е от 19,00 ч. на входа на Морската градина. На същото място, два часа по-късно, ще започне индивидуалният кръг "1 срещу 1" на танцово състезание по хип-хоп, за което се очаква да пристигнат над 30 участници от цялата страна.

Гостите на фестивала, който ще продължи до 7 юли, ще могат да участват в специални ролеви игри, поднесени с прийомите на сугестопедията – метод за развитие на резервите на мозъка и творческия потенциал на личността.

През отделните прояви на фестивала ще се състоят различни събития, свързани с театър, рисуване върху пясък, танци, визуални изкуства и творчески работилници.

Така например ще бъдат организирани игри на "Скрабъл", работилници за приготвяне на натурални глицеринови сапуни, а също и ателиета по бодиарт и временни татуировки, съпровождани от ефектни огнени демонстрации.

"Биоразнообразие в Боклукобезобразие" пък е артработилница, която има за цел да засегне проблемите с отпадъците и тяхното рециклиране, а в края на фестивала ще бъде направена огромна светеща инсталация от рециклирани боклуци, наречена "Морско дъно", която ще бъде монтирана над алеята до сцена "Раковина" в Морската градина във Варна.

* Можете да проследите цялата програма на фестивала ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти