Красива история на големия екран

Кийра Найтли като Анна Каренина
Снимка: forumfilm.bg

Вече няколко пъти писахме за мащабната британско-френска филмова продукция, базирана върху един от най-обичаните и популярни руски класически романи - "Анна Каренина".

Още утре (1 март) ще можем да оценим едноименната любовна история (написана през 1878 г. от Лев Толстой), но този път в нейния най-нов екранен вариант.

В ролята на Анна ще видим 27-годишната британска актриса Кийра Найтли, а нейният съпруг Каренин пък е изигран от Джъд Лоу.

За да бъде пресъздадена цялата импозантност на руския аристократизъм от края на 19 век, в лентата са били използвани едни от най-пищните и скъпи тоалети от колекциите висша мода на френски модни къщи като "Christian Dior" и "Balenciaga".

Друг интересен факт е, че в една от балните сцени героинята на Найтли носи огърлица на "Chanel", чиято стойност е 2 милиона долара.

Доказателство за добре свършената работа по отношение на визията на актьорския състав е и спечеленият само преди броени дни "Оскар" в категорията "Най-добър костюм" от художничката на костюми Жаклин Дюран именно за "Анна Каренина".

Лентата бе номинирана още и за най-добра музика, най-добър дизайн на продукция и най-добра кинематография.

На режисьорския стол на мащабната екранизация сяда британецът Джо Райт. Негови са и филмите "Гордост и предразсъдъци" ("Pride & Prejudice" - 2005 г.) и "Изкупление" ("Atonement" - 2007 г.), като и в двата отново играе Кийра Найтли, а през 2006 г. тя получава номинация за "Оскар" за главна женска роля точно с филма "Гордост и предразсъдъци".

За адаптацията на "Анна Каренина" на голям екран е отговорен сценаристът от чешки произход Том Стопард, който вече има един "Оскар" в актива си, спечелен през 1999 г., за сценария към филма "Влюбеният Шекспир" ("Shakespeare in Love").

* Да надникнем зад кулисите на филма "Анна Каренина" със следващото видео.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти