Андреа Бочели с концерт в България

За своята 21-годишна кариера Андреа Бочели е продал 80 милиона копия от албумите си
Снимка: Getty/Guliver

Преди осем години един от най-известните съвременни тенори Андреа Бочели излезе пред българската публика с камерен рецитал в столицата ни, а ето че след броени месеци той за втори път ще зарадва родните меломани.

55-годишният италианец ще се представи със самостоятелен концерт на 30 май 2014 г. от 19,00 часа  в софийската зала "Арена Армеец", на чиято сцена ще чуем класически арии от най-обичаните италиански и световни опери, както и песни от новия му 14-ти поред студиен албум "Passione".

Цените на билетите са между 50 и 200 лв. и вече се продават тук.

Организаторите на концерта "Symphonics", които миналата година поканиха у нас латинодивата Дженифър Лопес, споделят, че за тях Бочели е уникален проект и е голяма чест, че се е спрял на България за своята изява.

Трудно е да се изброят всички професионални триумфи на маестрото, заради които той намира място в Книгата за рекорди на "Гинес", печели награда "Златен глобус" и е номиниран за "Оскар". Изпълнения в "Carnegie Hall" в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или мащабен концерт пред 110 хиляди души в Сао Пауло са просто няколко щрихи от неговата уникална кариера. През 2010 г. за Бочели изгрява и звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Дори Селин Дион, вдъхновена от дарбата му, възкликва: "Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!"

Тенорът е роден в Тоскана - родината на Пучини и Маскани. За световната сцена славата на Бочели изгрява през 1994 г., когато той печели конкурса за песен в Сан Ремо с "II Mare Calmo della Sera".

* Едно от най-емблематичните изпълнения на Андреа Бочели е дуетът му със Сара Брайтман "Time To Say Goodbye".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти