Тя и той: Войната на световете

Тя и той: Войната на световете
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Замисляли ли сте се колко повече време им е нужно на жените, за да се подготвят за излизане?

И като цяло да поддържат спретнат и добър външен вид – обезкосмяване (особено през лятото трябва да е редовно), прическа (дори конската опашка изисква време), ежедневен грим – основа, спирала, червило/балсам, подбиране на пасващи си дрехи и аксесоари, всичко това може да бъде свършено и за кратко време, но все пак изисква внимание.

Докато мъжете са щастливо освободени от тези отговорности.

Той може да се събуди в 8:00 и без да бърза в 8:20 вече да излиза от входната врата (облечен, изкъпан, гелосан и доволен), докато една жена ще се справи със сутрешната подготовка за 20 минути, само ако бърза до припадък и пожертва половината си ритуали за красота.

От друга страна справянето с ред ангажименти едновременно, така нареченият мултитаскинг, е вродена дарба на жените, докато мъжете трудно могат да се съсредоточат върху няколко неща едновременно.

Тя може да работи и в същото време да с колеги, слуша музика, слага червило и планира какво да сготви довечера. Той от своя страна не само, че не може, но и не иска да върши няколко неща едновременно (освен ако не е пиене на бира, докато гледа мача).

В банята отново се разминават – тя има нужда от шампоан, балсам, душ гел, интимен гел, ексфолиант за лице, ексфолиант за тяло и отделно за стъпала, подхранващ лосион, крем за лице (дневен и нощен), за ръце, за крака, подхранващо масло за коса, сешоар, преса, маша и ще толкова много неща (като дори не споменаваме декоративната козметика), докато за мъжа и един сапун би бил достатъчен, а на балсама и гребена се гледа като на излишни глезотии.

Разлики между мъжете и жените има още много и най-разнообразни. Ненапразно е казано, че едните са от Марс, а другите от Венера – тотално различни светове, често влизащи във война, но и не можещи един без друг smiley

Противоположностите не само се привличат, но и се обичат и колкото и да се карат или дразнят, се търсят и желаят взаимно.

Вижте едно кратко и забавно видео, което нагледно илюстрира някои от най-големите различия в ежедневието между нея и него:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти