Ставаме по-щастливи

Междусъседски клюки
Снимка: Thinkstock

Практикуването на повече секс от съседите е ключов фактор за щастието на двойките, установиха американски учени от университета в Колорадо, цитирани от българската информационна агенция "БГНЕС".

Между 1993 и 2006 г. били интервюирани общо 15 386 души, като всички те били питани дали са "много щастливи", "сравнително щастливи" или "не много щастливи".

Вземайки предвид фактори като доходи, семейно положение, здраве и възраст, експертите стигнали до извода, че анкетираните, които правели секс поне два-три пъти месечно, са с 33% по-щастливи от тези, които не са се отдавали на интимни отношения през последните 12 месеца.

Но изследването, озаглавено "Секс и преследване на щастие – как сексуалният живот на другите е свързан с нашето усещане за щастие", разкрило още, че хората, които смятали, че се отдават на по-малко секс от съседите си били по-нещастни от тези, считащи, че са по-сексуални от своите комшии.

"Честият секс ни прави ведри, но мисълта, че правим повече секс от другите удвоява нашата радост", заявяват щатските изследователи.

Но докато доходите могат по-лесно да бъдат отгатнати по новите материални придобивки на съседа, сексът е доста по-прикрита дейност, освен ако съседите ви не са от по-шумните и стенещи при интимни удоволствия индивиди, заключват социолозите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти