Как да се предпазим от изневяра

Как да се предпазим от изневяра
Снимка: Thinkstock

Ако се чудите как да се предпазите от изневяра, то ново британско проучване ви дава лесен съвет - стойте по-далеч от смартфона си. 

Допитване установило, че повечето хора изневеряват, защото чувствали, че заемат второ място в сърцето на партньора или партньорката след мобилния телефон.

Някои от анкетираните посочили, че половинката им отделяла повече внимание на телефона си, отколкото на тях самите, като го проверявала по време на хранене, докато гледали филм, насред важен разговор и дори веднага след секс.

Сайтът за запознанства "Виктория Милан" изследвал 6000 свои абонати и установил, че 45% биха изневерили или са станали жертва на изневяра от страна на партньора, защото смятали, че те отделят повече внимание на телефона или таблета си, отколкото на тях самите.

Жените на възраст между 30 и 50 години е най-вероятно да се чувстват по този начин.

По ирония на съдбата, хората, които кръшкат, защото партньорът им ги пренебрегва за сметка на смартфона ни, биха използвали собствения си мобилен телефон, за да си уредят среща.

66% от анкетираните заявили, че нямало да изневерят без помощта на новите технологии и най-вече на интернет.

"Както всичко в живота ни, технологиите са нож с две остриета. Предсказуемо, макар и не особено приятно, е заключението, че използването на съвременните технологии доведе до известна социална изолация – да си сам в пълна стая.

Това води до търсенето на връзки с други хора, когато се чувстваме неудовлетворени от ежедневната ни връзка.

Нужно ни е да открием тази връзка по един или друг начин", коментира генералният директор на "Виктория Милан" Сигурд Ведал. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти