След 40 години нещата загрубяват

След 40 години нещата загрубяват
Снимка: netinfo

Двойките в началото на 40-те си години трябва да ходят на брачни консултации, за да разрешават проблемите във връзката си преди да стигнат кризисна точка, смята британска експертка.

Двойките на възраст между 40 и 45 години са изложени на най-голям риск от раздяла заради напрежението от грижите за малки деца и възрастни родители, казва баронеса Тейлър, ръководителка на най-голямата агенция, предлагаща съвети на женени двойки.

Двойките често водят "паралелен живот и прекарват малкото си свободно време в правене на свои собствени неща", казва тя в интервю за британския в. "Таймс". Вместо да чакат, докато нещата станат наистина лоши, двойките не трябва да се притесняват да ходят на брачни консултации, смята Тейлър.

Тя посочва, че все още съществува стигма относно търсенето на брачни консултации и опасение, че търсенето на помощ е признание, че това е началото на края. Двойките често чакат над две години, преди да започнат да говорят за проблемите си.

Макар разводите във Великобритания да намаляват през последните осем години, най-новите данни показват изненадващо увеличение от 4,9%, като най-много са нараснали разводите при двойките на възраст между 40 и 45 години. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти