Бракът по сметка

Това ли търсиш
Снимка: Thinkstock

Осигуряването на парична стабилност чрез брак в днешно време е все по-търсена от представителите на силния пол в сравнение с жените, показва британско изследване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

Данните разкриват, че родителите на голям брой момичета са на мнение, че материалната сигурност на техните деца зависи основно от качественото образование и последваща кариера, а не от брака.

Социологическата анкета, изготвена по повод 200-годишнината от издаването на романа "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин, установила, че 38 на сто от майките и бащите на момчета пък смятат, че финансовото спокойствие на синовете им е свързано с намирането на богата съпруга.

В допитването са участвали 1000 родители, като 32% коментират, че задължително държали техните дъщери да се омъжат за платежоспособен господин.

За разлика от времето, в което се развива действието от романа на Джейн Остин, публикуван на 28 януари 1813 г., днешните родители все по-често разсъждават, че жените могат сами да се справят с живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти