Застраховка за пластични операции

Застраховка за пластични операции
Снимка: Thinkstock

Жените винаги са били готови на големи жертви в името на красотата. В последните години все по-популярни стават различните видове пластична хирургия.

Дамите, а и не малък процент от господата, лягат под скалпела, за да променят какво ли не по тялото си – очи, уши, нос, уста, брадичка, гърди, бедра, седалище, крака и т.н.

Корекциите по тялото и лицето отдавна не са нещо впечатляващо или учудващо, даже се приемат за нормални.

Сега Британската асоциация на пластичните хирурзи е решила да въведе възможност да застраховате резултата от интервенцията. Това предаде Dailymail.co.uk.

Сега вече, ако пациентът си постави имплантанти в част от тялото и сключи застраховка, ще може да получи безплатно лечение и обезщетение, ако тялото му не реагира положително на интервенцията, появят се сериозни дефекти или други медицински проблеми.

Най-честият проблем е капсулната контрактура.

Тя се появява при една от десет жени, подложили се на операция за увеличаване на бюста.

Капсулната контрактура може да се развие скоро след операцията или години по-късно, може да е симетрична, асиметрична или унилатерална.

Контрактурата не представлява здравен риск, с изключение на възможно повлияване на мамографията или необходимост от последваща операция.

Най-добрите резултати при имплантиране на гръдни протези са тези, при които гърдата запазва мекотата си до степен имплантът да не се усеща.

При образуването на капсулната контрактура обаче може да се наложи повторна пластична интервенция, която се заплаща от пациентите.

Застраховките ще помагат точно в тези и подобни неприятно ситуации.

Те ще обхващат период до две години след манипулацията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти