Защо нямате ноктите, които искате

Защо нямате ноктите, които искате
Снимка: Thinkstock

Вече се опитахме да ви отговорим на въпросите защо нямате кожата и косата, която искате и заслужавате.
Сега ще се насочим към ноктите.

Те, както и самите ръце, могат да разкрият много за вас. Състоянието им говори за начина ви на живот, здравето и вредните навици.

Нека посочим няколко от нещата, които са врагове на красивия маникюр.

Зъби
Гризането на ноктите и кожичките около тях е най-сигурният и бърз начин да се сдобиете с грозен маникюр и болезнени пръсти, предразположени към развиване на гъбички. Задължително се отучете от този навик! Може би не знаете, но освен на ноктите, това се отразява ужасно и на зъбите.

Кожички
Те не трябва да бъдат игнорирани, но нека и вниманието към тях да не се изразява в откъсването им със зъби. Кожичките също са важна предпоставка за изграждането на хубав маникюр. Ако не можете сами да се грижите за тях, то посещавайте маникюрист за поддръжка един-два пъти месечно.

Полиране
То е важно, но не трябва да се прекалява с него. Прекалено изтънените нокти стават слаби и се поддават лесно на чупене, огъване, назъбване и т.н.

Хранителни вещества
Ноктите, също като косата, са съставени основно от кератин. И докато калцият все още е много важен, то останалите вещества като цинк, желязо и протеин са също от ключово значение. Яйцата, бобовите храни и различните хранителни добавки ще ви помогнат да се сдобиете със здрави и дълги нокти.

Пожълтяване
То се дължи на лаковете и ацетоните. Доста неприятен ефект, който обаче може да избегнете като преди да се лакирате, нанасяте защитен прозрачен слой заздравител или от време на време почиствате нокътната плочка с ябълков оцет.

Цигари
Достатъчно добре ви е известно каква поразяваща мощ имат цигарите върху целия ви организъм. Маникюрът ви също страда от този ужасен навик, тъй като горещата цигара изсушава кожичките на пръстите и самият нокът.

Размер обувки
Тук става въпрос за ноктите на краката. Те пряко се влияят от номера на обувките, които носите. Пръстите ви трябва да се чувстват комфортно и удобно, да не са притиснати и да се набиват във върха на обувките. Това може да доведе не само до чупене, но и до врастване на нокътя.

Ръкавици
Те се отнасят до ноктите на ръцете. Те имат нужда от защита през зимата. Студеният вятър и снегът правят ноктите слаби, а кожата на ръцете се дехидратира и напуква. Топлите ръкавички ще ви предпазят от това.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти