Защо нямате косата, която искате?

Защо нямате косата, която искате?
Снимка: Thinkstock

Вчера ви дадохме няколко причини защо нямате кожата, която искате и заслужавате.
Днес ще обърнем внимание на косата.

Тя изисква много грижи и едва ли има жена, която да не иска косата и прическата ѝ винаги да са изрядни.

Също така всяка една от нас знае как има дни, в които косата ни просто не иска да застане в прилична и нормална форма, причинява ни редица нерви и изтощителни опити да се справим с този проблем, докато накрая просто не тръгнем към работа, разочаровани от себе си и косата, убедени, че не изглеждаме толкова добре днес.

За да бъдат косите ви красиви всеки ден, се изискват ежедневни грижи. Често обаче бъркаме в методите си. Ето няколко от най-честите грешки, които допускаме.

Миете я всеки ден
Може би си мислите, че така е по-хигиенично, но всъщност увреждате косата си, дехидратирате косъма и скалпа. Ако косата ви е мазна, решението не е в ежедневното ѝ миене, а в намирането на подходящи продукти, които ще се справят с проблема. Освен това много е вероятно скалпът да започне да се омазнява повече именно поради факта, че го третирате с шампоан и вода ежедневно. Организмът се стреми да възстанови ph баланса и полезните мазнини и това води до омазняването.

Не се подстригвате
Грешката на много жени е, че в стремежът си да имат дълга и хубава коса, не се подстригват. Така обаче косата става изтощена и определено не изглежда добре. Връхчетата трябва да се подстригват на 1-2 месеца с 1-2 сантиметра, за да се поддържа косата здрава и жива. От друга страна внимателно обяснете на фризьора си, че наистина искате да ви се отнеме един сантиметър от дължината, а не една педя, тъй като те често бъркат величините.

Решите косата си мокра
Когато косата е мокра, е много уязвима и когато вие я решите в това състояние, не ѝ правите услуга. По този начин косъмът лесно се деформира и къса. Изчакайте да изсъхне и тогава пристъпете към разресването.

Не ползвате маска/балсам/кристали
Не е нужно да притежавате и употребявате всички тези продукти, но е добре да прилагате поне един от тях. Именно те биха помогнали на косата да е блестяща, подредена и да се сресва добре.

Скалпът също е важен
Кожата на главата не трябва да бъде игнорирана. Когато тя е здрава и косата е красива. Ако имате някакъв проблем, задължително посетете дерматолог и не игнорирайте обезпокоителните симптоми. Може да става въпрос за сърбеж, пърхот, пъпки или нещо друго. Най-добре ще е да ви види специалист, а не вие сами да прилагате домашни лечения със съмнителен ефект.

Не подсушавате правилно
Когато косата е мокра, не я дърпайте и скубете или търкайте с хавлиена кърпа. Най-добрият вариант е да попиете водата от нея и след това да я увиете за няколко минути в памучен, по-дебел плат/хавлия.

Конската опашка
Тя е спасението за онези сутрини, когато бързаме и нямаме време за косата си. Просто вдигате косата в опашка на главата и проблемът е решен. Трябва обаче да внимавате да не стегнете прекалено много ластика, както и той да не оскубе половината ви коса при поставяне и махане. След като развалите опашката, задължително направете лек масаж на скалпа с пръсти, за да помогнете да се възстанови нормалното кръвообращение.

Боядисвате цялата коса
Когато сте постигнали цвета, който желаете, не е нужно да боядисвате цялата дължина на косъма всеки път щом мажете корените. Цветът може да се освежава веднъж на 2 месеца или дори по-рядко. При червените коси е по-трудно, тъй като този цвят бързо се отмива. Трябва да компенсирате с повече маски и балсами, които да хидратират и възстановяват косъма.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти