Нестандартни тенденции в рекламите за коли

Нестандартни тенденции в рекламите за коли
Снимка: netinfo

Жена да рекламира кола – това си е класика в жанра … Но класиката отдавна не е това, което беше …

Ето например най-новата реклама на водещия японски производител на коли – "Тойота" ("Toyota").

Да видиш сексапилните задни части на млада и красива девойка как се приближават към стилна и мощна кола, са едни от вечните мъжки блянове – самовъзпроизвеждащо се клише, което феминистки и защитници на човешките права често дори заклеймяват като "уронващо престижа на жените", снижаващо ги до "материален обект в мъжките фантазии".

Тук обаче противоречието е дори още по-ярко, защото половите роли са разменени.

Сексапилната девойка, която провокира мъжките мераци още след първата секунда от появата си на екрана се оказва с името … Став Страшко. 19-годишен украински младеж, живеещ в Израел.

Заради андрогинната си визия той съвсем спокойно може да мине за красива девойка – и то доста по-фина и дръзка, а едновременно с това - ранима и по-предизвикателна, отколкото повечето "силиконови мадами" по света и у нас.

Точно липсата на такъв силикон (и на женски прелести изобщо) е сюблимният момент в тази иновативна рекламна кампания за модела "Аурис" ("Auris").

В превод мотото на новия бранд гласи "Не е за масовия вкус, не е безлично, не е за всеки …". И наистина е така. Уверете се сами, като видите видеото ТУК.

* Став и семейството му се местят от Украйна в Тел Авив, когато той е на 2-годишна възраст.

Там е забелязан от местен моден агент, a специфичната му женствена визия веднага прави впечатление на редица фотографи и дизайнери.

Когато не е зад обектива или на подиума, 19-годишният модел работи като помощник в ресторант в израелската столица.

Може би най-популярният андрогинен модел в света е босненецът Андрей Пежич (21 г.), който е любимец на моделиери като Жан Пол Готие и е желан участник във всички световни седмици на модата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти