Най-големите истории в модата за 2011

Андрей Пежич определено не може да бъде сбъркан с мъж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

За изминалата година имаше няколко големи събития в света на модата. Представяме ви най-важните от тях.

Арестът на Джон Галиано и уволнението му от "Диор"
Галиано бе главен дизайнер на модна къща "Диор" (Dior), но след отправени от него расистки обиди към две жени в парижко кафене, бе уволнен. Той бе освободен и от мястото си на главен дизайнер на марката с негово име. Галиано бе осъден на 6000 евро глоба след като бе признат от съда за виновен по обвиненията за отправяне на антисемитски обиди по две жалби. Самият дизайнер сподели, че най-голямото наказание за него е било уволнението му от "Диор".

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън
Кралската венчавка се превърна в най-значимото и обсъждано събитие за 2011 година. Милиони хора по цял свят със затаен дъх очакваха да видят каква сватбена рокля си е избрала Кейт Мидълтън и не останаха разочаровани. Творението на Сара Бъртън се превърна в една от най-обичаните и копирани булчински одежди.

Миранда Кър без бельо
Като модел на "Виктория Сикрет" Миранда е свикнала да се разхожда по оскъдно бельо на подиумa пред очите на много хора. Съвсем наскоро обаче, тя свали всички дрехи и застана гола пред обектива за елегантна фотосесия на списание Индъстри (Industrie). Това, че роди първото си дете в началото на годината, не попречи на съпругата на Орландо Блум да запази красивите форми на тялото си, даже сподели, че след раждането се чувства още по-женствена и красива.

Андрей Пежич
Трудно може да наречем Андрей мъж, но според пола, който майката природа му е определила, той е точно това. Пежич има няколко скандални корици за списания, отделно бе включен в класацията за най-красивите жени на планетата за 2011г. Наскоро той стана и рекламно лице на марка сутиени. Истината е, че в лицето Андрей прилича на една много хубава и женствена жена, не се срамува изобщо от това и на ревютата представя дамски дрехи. Самият той не иска да се определя като мъж, жена, трансескуален или нещо подобно, а заявява, че най-важна за него е красотата и всичко, което прави, е в нейна чест.

Виктория Бекъм в лигата на големите
Съпругата на Дейвид Бекъм най-сетне получи официално отличие като дизайнер, след като й бе връчена награда от Британската модна асоциация за дизайнерски бранд на годината. Виктория искрено благодари на съпруга си за подкрепата, която й е оказал през всичките години, а чувствата в нея бяха толкова силни, че тя дори се разплака, с което наруши имиджа си на ледена кралица.

Висшата мода стана масова
Донатела Версаче реши, че за да се справи с финансовата криза, трябва да приеме крайни мерки и създаде колекция дрехи и аксеори за веригата магазини "H&M". Артикулите носят бранда "Версаче", но са в пъти по-евтини, което ги направи масово достъпни. Пред магазините на "H&M" се виеха километрични опашки от нетърпеливи купувачи. Малко след това от Донатела обяви, че модна къща "Версаче" ще пусне първата си колекция висша мода, след осемгодишна пауза. Дефилето ще се състои на 23 януари следващата година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти