Женска E-банципация!

Женска E-банципация!
Снимка: Личен архив

Лилана

Ако се доверим на икономическата теория за равновесие на Кейнс, че търсенето определя предлагането, то трябва да приемем факта, че в днешно време жените сами искат да приличат на анимационни герои и да бъдат възприемани почти единствено и само като сексуални обекти, независимо от интелектуалния си потенциал и постижения.

Можем ли в крайна сметка да бъдем това, което не можем да видим?!

Имайки предвид какво е влиянието на медиите днес, можем съвсем спокойно да кажем, че именно те са тези, които формират потребностите и възприятията на мъжете и жените един за друг.

Статистиката показва,че приблизително 40% от ежедневието на младите е под влиянието на медийното предлагане. Тоест се получава така, че днешните млади се раждат вече облъчени с присадени възприятия за ролята им в обществото.

Жените са красиви и не трябва много да работят, освен ако са нещастни в любовта, а мъжете са мъже, ако доминират, обгрижват и показват надмощие! И моля ви се, но теорията на Дарвин за произхода на човека от маймуната, отдавна е научно опровергана. Така, че животинските ни оправдания, че мъжките ловуват, а женските само раждат не може да е добър аргумент в света на разумните същества.

Не съм феминистка, а по-скоро конструктивистка, която вярва, че ние хората сме способни да променяме средата и чрез по-добрите аргументи да конструираме съществуването си.

За радост или съжаление, днес по-добрите аргументи са явно в ръцета на мъжете, особено имайки предвид, че основно мъже стоят зад най-мощния форматор на търсенето днес, а именно медиите!

И може би някои ще кажат, че слабите търсят извинение, а силните намират решение, но съгласете се, че вече децата ни се раждат във формирана среда, а тя все повече намалява възможностите за намиране на "правилните" решения.

Не случайно и една от най-популярните активистки на еманципираните жени - Мари Уилсън твърди, че "Не можем да бъдем това, което не можем да видим".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти