Красота от морето

Красота от морето
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Морето е божествен дар, на който трябва да се наслаждаваме колкото може повече. А морската вода, с безценните си качества, задължително трябва да участва в разкрасяващите ни процедури.

В края на лятото нека се възползваме максимално от природното чудо, наречено "море".

Аз, вероятно като повечето от вас, обожавам морето до степен на възхита и благоговение. През лятото никога не успявам да му се наситя и се нуждая от силното му присъствие целогодишно. Обичам да го усещам по кожата си, да се опиянявам от мириса му и да се зареждам с енергията му. Посещаването на далечни дестинации с вечно лято е възможност за постоянна връзка с морето, но не всеки може да си я позволи.

Добрата новина е, че козметичната индустрия отделя голямо внимание на морето и създава невероятни продукти с морски екстракти или морски аромати.

Признавам, че в моята огромна козметична чанта (един несесер никога не стига) морето постоянно присъства под някаква форма и така го усещам винаги до мен. Моето море за моята красота.

Магията на морските водорасли

Морската вода е известна с лечебните си свойства, които се дължат на съдържащите се в нея минерални соли, но в морето има и над 30 000 вида водорасли, също с вълшебен ефект върху кожата.

Те са богати на белтъчини, витамини и аминокиселини. Имат чудесни козметични свойства – заличават стриите, стягат кожата, прочистват и т.н. Затова таласотерапията е топ разкрасяваща процедура.

Много е важно обаче да използвате продукти на сертифицирани марки, защото най-полезни са водораслите, които се събират на по-голяма дълбочина, което изисква повече средства.

А сега да се гмурнем в царството на морската козметика:

Аромат на хибискус, свеж ананас, кокос и гардения ще задържат ваканционното ви настроение много след като сте се прибрали от плажа. Серията включва душ гел, ексфолиант за тяло и сапун. Попитайте вашия консултант по красота на Орифлейм за повече подробности и актуална цена.

Морска козметика от La Prairie

Защитният аквa-културен комплекс от фитопланктон и морски магданоз предпазва кожата от свободните радикали с UVA и UVB защита от слънчевите лъчи.

Стягащият аквa-културен комплекс от морски растения стимулира колагеновото производство и инхибира деструктивните ензими. Ексклузивният клетъчен комплекс спомага стимулирането на системата за възстановяване на кожата.

Тоник за лице Advanced Biology Tonic от La Prairie
Помага за избистрянето на кожата и намалява обезцветяването ѝ. Стимулира производството на колаген и инхибира деструктивните ензими. Неутрализира свободните радикали. Насища кожата с кислород, за да активира клетъчната енергия и жизненост.

Кремообразна почистваща маска за дълбоко почистване с изплакване, разработена с японска морска минерална глина, обогатена с витамини и евкалиптово масло с охлаждащо и освежаващо действие, чиято комбинация в текстурата осигурява изключителна прониквателна способност в дълбочина, за да отстрани излишния себум, мъртви кожни клетки и замърсявания, запушили порите. Сътворява чист, гладък и мек копринен кожен релеф с ясен тен.

Морето е истинска съкровищница за съставки, които имат силата да придават естествена красота на косата. Затова новият Gliss Ultimate Volume съдържа морски колаген. Формулата оплътнява всеки косъм от корена до върха.

Препоръчителни цени: шампоан 250 мл - 6,09 лв., шампоан 400 мл - 7,99 лв, балсам 200 мл - 6,09 лв., спрей-балсам с експресно действие - 6,29 лв.

Schauma Лека грижа отбелязва пускането на серия за грижа за тънката коса без силикони. Формулата с екстракт от морски колаген подхранва косата без да я отежнява.

Даряващата красота морска съставка е богата на минерали и микроелементи, и е доказала хидратиращите си свойства в премимум сегмента на козметичните продукти. Протеините за интензивна грижа възстановяват структурата на косата в дълбочина и възвръщат естествената й хубост.

Създадена в сътрудничество с европейски зъболекари много преди пастите за зъби със сода бикарбонат да станат модерни, уникалната формула на този продукт включва морска сол за естествено почистване и избелване на зъбите, екстракт от органична трънка за почистване и поддържане на венците, екстракт от смирна за успокояване и нежна дезинфекция и органична ратания за предотвратяване на кървенето на венците.

Естествен натриев бикарбонат подпомага неутрализирането на плаката, стимулира правилното слюноотделяне с цел самопочистване и намалява образуването на зъбен камък.

Специално създадения комплекс Beriketon® съдържа малинови кетони, които стимулират синтеза и действието на серотонина - невромедиаторът, контролиращ храненето; а така също намаляват апетита и постъпването на калории, като в същото време увеличават удовлетворението от храненето и създават чувство за ситост.

Екстрактът от зеленото водорасло уакаме спомага за по-бързо засищане. Уакаме е ядивно азиатско морско водорасло, богато на активната съставка фукоксантин, която спомага за регулиране на апетита. Зеленият чай спомага за изхвърляна на токсините и по-ефективно отслабване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти