Водорасли за красота

Водорасли за красота
Снимка: Thinkstock

От хиляди години насам морските водорасли са познати на човека като едно от най-ефективните средства в поддържането на млада и красива кожа.

В наши дни водораслите са широко употребявани в козметиката под всевъзможни форми.

С особена популярност се ползват фукуса, ламинария и  спирулина. В тях се съдържат в големи количества минерали, които помагат за поддържането на здрава и красива кожа.

Магнезият, например, укрепва добре мускулите, а калцият отговаря за укрепване на тъканите и костите.

Що се касае до калия, той извежда от организма излишните течности и шлаки.

Всяко водорасло изпълнява своята задача.

Спирулината помага да се възстановят жизнените сили и подхранването на кожата, фукусът опъва епидермиса и извежда излишните течности, а ламинарията разгражда мазнините, затова много често се използва за антицелулитни процедури.

Водорасли се ползват и против целулит. Трите споменати по-горе вида съдържат огромно количество йод, който помага на работата на щитовидната жлеза.

Водораслите помагат да се подобри кръвообращението и обменните процеси в организма в кожата, премахват излишните обеми и целулита и подпомагат оптимално производството на колаген.

Що се отнася до подмладяващите процедури, там се използват специално пресирани пластини с водорасли, които козметикът намокря с минерална вода преди нанасянето на кожата.

В домашни условия също може да правите такава процедури, а вместо козметични пластини може да използвате лентички водорасли за приготвянето на суши.

Особено полезни са такива маски за отстраняване на неравностите по кожата, свиване на порите и отстраняване на повърхностните бръчки.

Процедурите с морски водорасли помагат също така за изхвърляне на токсините и почистват порите на кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти