Бижута – тенденции пролет/лято 2013

Бижута – тенденции пролет/лято 2013
Снимка: Dolce&Gabbana;, Lanvin

Биляна Божилова

Бижутата за пролет/лято 2013 са истинско предизвикателство за женската ненаситност.

Изборът от ефектни бижута в различни стилове е толкова богат, че е почти невъзможно да се устои на изкушенията.

От злато и скъпоценни камъни до конци и пластмаса – всяка дама може да е уникална, независимо колко ще похарчи, за да обнови кутията си с бижута.

Въпреки че съм почитателка на бижутата от сребро със скъпоценни камъни, не мога да не призная, че дизайнерите предлагат доста привлекателни предложения от имитации и евтини материали.

На практика се получава, че няма да сбъркаме нито ако се нагласим с естествени перли, нито ако се накичим с цветни конци.

Водещите тенденции при бижутата за пролет/лято 2013 са повлияни от пъстротата и свежестта на двата сезона. Аксесоари, които подобряват настроението и ни правят още по-красиви.

*Бижута с блестящи камъни

*Бижута с конци

*Огромни гривни

*Висящи обеци

*Ефектни колиета

*Бижута в ярки цветове

*Златни, позлатени или имитация на злато

*Бижута с блестящи камъни

В този тренд влизат както бижутата със скъпоценни камъни, така и тези с изкуствени.

Важното е да блести.

Аз лично бих ви посъветвала да сте възможно най-близо до природата, залагайки на благородни метали и скъпоценни камъни.

Едно бижу в годината, но ценно цял живот.

Бижута с конци
Трендът, който завладя пазара на бижута, дойде от обичайните заподозрени – Dolce&Gabbana. Аксесоар, който може да си направи всяко хлапе с въображение, създаден от двама мъже с огромно вдъхновение. Актуалните за сезона бижута с конци са в ярки цветове и няма как да останат незабелязани.

Огромни гривни
Още една тенденция, наложена, за да прави впечатление. Големите гривни не са обикновен аксесоар. Те дават усещане за свобода, присъща на дръзките жени, които обичат да флиртуват. Изработват се от различни материали – от благороден метал, през кожа и пластмаса, до плат. За пролет/лято са модерни всички варианти, единствено размерът има значение.

Висящи обеци
Трендът, който излъчва романтична женственост. Висящите обеци имат дарбата да променят визията на всяка жена до неузнаваемост и винаги в нейна полза. Разбира се, трябва да изберете модел, който подхожда на формата на лицето ви. Разнообразие има в излишък, така че смело напред за покупка на нови висящи обеци.

Ефектни колиета
Колието е аксесоар с важна двойна функция – да подчертае красотата на лицето и на деколтето. Но колиетата за пролет/лято 2013 са толкова ефектни, че фиксират погледите като с магнит. Тези във форма на нашийник са голям хит, странните форми и ярките цветове също са мега актуални.

Бижута в ярки цветове
Ярките цветове са модни лидери на пролет/лято 2013. Завладяха дрехите, чантите, обувките, не подминаха и бижутата. Червено, синьо, жълто, зелено, лилаво… самостоятелно или в микс, ярките цветове са безспорният хит на сезона. А бижу с висулка пъстроцветно животно е актуална тенденция не само за тийнейджърки, а за всички жени с отношение към модата.

Златни, позлатени или имитация на злато
Тенденция за всеки джоб. Благородното злато не отстъпва по актуалност на златистия метал без карати. Сами избирате стойността на бижуто, но не забравяйте да отделите подобаващо внимание на златистите бижута, защото са на гребена на модната вълна.

Какви са тенденциите при прическите и обувките за пролет/лято 2013 според Биляна можете да прочетете тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти