С къса коса и широка усмивка

Ан Хатауей, Холи Бери и Емили Санде
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

Късата прическа е смело решение и много жени не биха го взели.

Истината е, че са малко дамите, които биха подстригали спокойно косата си къса и биха били доволни от избора си на прическа.

Въпреки това късите коси винаги присъстват в модните тенденции и не омръзват.

Дори модна къща "Dior" тази година отново показа на дефилето си модели със съвсем къси прически.

Те изглеждат свежи, младежки, а и предоставят редица възможности за експерименти при оформянето на косата.

И ако си мислите, че всички жени си мечтаят за букли и коси като водопад, то сега ще ви представим няколко световно популярни дами, които предпочитат комфорта на късата прическа.

Няма как първо да не посочим Риана и Пинк.

И двете предпочитат да експериментират с цвета и дължината на косата си, неведнъж за бръснели част от главата си и са имали разнообразни прически, като късите дължини винаги са преобладавали.

Емили Санде е другата певица, която предпочита главата си обръсната от ляво и дясно, а косата по средата навита на букли и завита на една страна. Определено Емили изглежда винаги добре.

Ан Хатауей и Чарлийз Терон се сбогуваха с дългите си къдрици и останаха с остригана до корен коса и всичко това в името на киното. И двете е трябвало да се подстрижат, за да влязат по-добре в образите на героините си.
И Ан и Чарлийз обаче изглеждат все така красиви и женствени, дори и с къса коса. Хатауей дори се омъжи с момчешката си прическа, като това по никакъв начин не я направи по-малко красива булка.

Да не забравяме и Анджелина Джоли, която напълно обръсна главата си, за да се снима в клипа на Rolling Stones към песента "Anybody seen my baby". Във филма "Хакери" Джоли отново е със съвсем къса черна коса, която определено ѝ отива.

Майли Сайърс е другата певица, която също реши да действа смело и отряза косите си, като обръсна и едната страна на главата си.

Актрисите Мишел Уилямс и Кари Мълиган поддържат от доста време насам съвсем късички коси, както и колежката им Ема Уотсън.

За Ема разделянето с гъстата, дълга коса отбеляза края на ерата на филмите за Хари Потър и превръщането ѝ в истинска жена. Откакто се показа с момчешката си подстрижка обаче, Уотсън бе зарината с предложения за снимане на фотосесии и участия в рекламни кампании. Обяснението е просто – промяната във външния ѝ вид бе толкова изненадваща, а резултатът толкова хубав, че всички пожелаха лицето ѝ да представя техните продукти.

Към днешна дата Ема е решила отново да пусне косата си, но късата прическа определено се задържа дълго.

Холи Бери е живото доказателство, че една жена може да бъде невероятно сексапилна, дори и косата ѝ да е къса, колкото тази на мъжа до нея. Единствените пъти, когато Холи е имала дълги къдрици в последните години, е когато са ѝ били сложени изкуствени такива за ролята ѝ в конкретен филм.

Супермоделът Агнес Дийн също прецени, че иска да се различи от всички останали свои колежки, които имат коси до кръста. За целта поддържа своята прическа къса и приятно разрошена, сякаш току-що става от сън.

Рене Зелуегър е известна с това, че се превърна в доста пухкава жена, за да изиграе Бриджит Джоунс, а след това отслабна главозамайващо бързо. С косата си обаче Рене се отнася по-постоянно. Тя поддържа дължина някъде до ушите или до раменете и можем да кажем, че наистина изглежда много добре.

Дани Миноуг изключително много си прилича със своята по-известна сестра Кайли Миноуг и явно, за да се различава поне малко от нея е решила да има къса коса. В никакъв случай изборът ѝ не може да се определи като грешка, тъй като Дани винаги изглежда красива и стилна, дори на случайните папарашки снимки.

Още снимки на красиви къси прически на популярни дами можете да видите в галерията ни ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти