Прически – тенденции пролет/лято 2014

Прически – тенденции пролет/лято 2014
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

В каква прическа да оформи косата си е въпросът, който се превръща в дилема при много жени. Прибързаната подстрижка или сгрешеният цвят на косата са способни да предизвикат сериозен удар по самочувствето на по-суетните дами.

Така че, когато поглеждате към тенденциите, помислете добре, преди да отскочите до фризьорския салон за нова модерна визия. Смяната на цвета е далеч по-безобидна от подстригването, но добрата новина е, че тенденциите за пролет/лято 2014 няма да ви провокират да правите нито едно от двете. Най-много да се изкушите да се сдобиете с гъст, неравен бретон или да заложите на класиката с ефектна боб прическа.

Няма да си играя повече с търпението ви, а директно ви насочвам към тенденциите на големите коафьори, преди да се оставите в ръцете на фризьорите.

Топ прическите на пролет/лято 2014 са:

• Загладена в горната част
• На плитка
• Със златисти аксесоари
• Ефектна конска опашка
• С гъст, неравен бретон
• На вълни
• Дълга и права
• С цветя в косите
• Боб (каре)

Загладена в горната част

Оформя се с гел, лак или пяна за коса. Разделена на път по средата или загладена назад, важното е да стилизирате косата в горната част и да я оставите свободна в долната. Малко усилия, модерен резултат.

На плитка

Не обичам да се повтарям, но по отношение на тази прическа се налага да го правя за пореден път. Плитката отдавна не е прическата на срамежливите ученички, вече е сред най-модерните начини да носим косата си.

Със златисти аксесоари

Неочаквано, но хитово предложение. Златисти фиби, шноли, диадеми, ластици и още много други аксесоари за коса, с които ще заблестите. Трендът тръгна от лейбъла Dolce&Gabbana и завладя коафьорското царство.

Ефектна конска опашка

Освен популярната ниска конска опашка, пролет/лято 2014 разчупва визията на актуалната прическа с повече ефектност. С интересен аксесоар, частично вързана или с друг трик, тенденцията заслужава да ѝ обърнем внимание.

С гъст, неравен бретон

Помислете добре преди да подстрижете бретона си, още повече, ако заложите на тренда и го направите гъст и неравен. Ще мине доста време, докато порасне и рискът да спрете да се харесвате още след първия месец е голям. Но определено прическата е свежа.

На вълни

Прическа, която се постига лесно, ако сте с права или с чуплива коса и по-трудно при къдрава коса. Придава романтично излъчване и хубавото е, че може да я променяте по всяко време, без да се налага да сменяте генерално визията си.

Дълга и права

Младежката визия преди всичко. Ако не сте с природно права коса, грабвайте пресата за коса. Разделена на път по средата е най-актуалният вариант.

С цветя в косите

Пролетна романтика в действие. Диадеми, шноли, фиби – единични аксесоари или микс от цветни елементи за повече шик.

Боб (каре)

Класика в съвременен вариант. Прическата, която стига малко под ушите, вече не е задължително равна, а е етажирана. С бретон или без, също решавате вие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти