Философските размисли на Армани

Армани
Снимка: Getty/Images

"Написах завещанието си, но го променям почти всяка седмица", заяви италианският дизайнер Джорджо Армани в интервю за френския вестник "Фигаро".

"Това е мъчително, но когато човек работи 50 години, се грижи за хората, които го съпътстват. И когато някой от тях си тръгне, това трябва да се вземе предвид", допълва прочутият моделиер.

"Не обичам да мисля за времето след Армани, но все пак преди време попитах един от близките ми съдружници дали нещата ми са в ред. Той ми отговори: "Когато Господ те повика, ще бъдеш готов, ще видиш". И това ме успокои", споделя Армани.

Миналата седмица той представи в Рим One Night Only Roma - тройно събитие, съчетало повторното откриване на бутика му на улица "Кондоти", ревю и изложбата Eccentrico, показваща най-авангардните тенденции на италианския моделиер.

Централно място беше отредено на представянето на подиума на три модни линии - Емпорио-Армани, Джорджо Армани и колекция висша мода Армани Приве на фона на внушителния Дворец на цивилизациите в италианската столица.

След ревюто на огромната тераса, превърната за случая в дансинг, близо 1400 души се събраха на парти, сред които близката приятелка на дизайнера Тина Търнър, актрисата София Лорен, Самюел Ел Джексън, Мила Йовович, Беренис Бежо.

"Италия преживява труден период. Непрекъснато повтарят, че Рим е ужасяващ град в ръцете на политици и мафиоти. Поради това исках да направя нещо. Обожавам този град, а когато се влюбиш в Рим, то е завинаги", сподели Армани.

Дизайнерът, който ще навърши 79 години през юли, не е склонен да говори за миналото. Само бъдещето го интересува.

"Денят на моето оттегляне ми се струва още много далеч. Разбира се, "Армани" ще се нуждае от нов ръководител. Но не стилист, по-скоро добър мениджър с усет към конфекцията, имиджа, комуникацията и стила.

Нужни ми бяха 30 години, за да науча всичко това", казва Армани, сякаш очертавайки профила на своя племенник, дискретния Андреа Камерана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти