Зелен чай в помощ на кожата

Зелен чай в помощ на кожата
Снимка: Thinkstock

С настъпването на зимата може би ще забележите, че кожата ви изпръхва или ѝ се появяват червени петна, става по-суха и други аномалии.

До голяма степен това се дължи на смяната на сезоните, промяната в хранителния режим (намаляване на пресните плодове и зеленчуци, например) и т.н.

Преди да посегнете към разнородните козметични продукти, от които изобилства пазара, ще ви предложим да тествате една домашно приготвена и доста приятна маска за лице със зелен чай.

Нужни са ви:

*две супени лъжици кафява захар
*една супена лъжица зелен чай
*една лъжица черешово масло (продава се онлайн и в био магазините)
*една супена лъжица екстра върджин зехтин или масло от гроздови семки

В неметален съд смесете всички продукти и бъркайте до получаването на еднородна смес. Ако ви се струва, че става прекалено течно, добавете още зелен чай и кафява захар.

С времето и практиката ще откриете точното за вас съотношение на съставките.

Получената смес се използва под душа – масажира се с нея кожата на лицето и тялото (идеална е за шия и деколте, например), след което се отмива обилно с вода.

Едва ли ще имате нужда от допълнително нанасяне на подхранващ крем, тъй като маслата в помадата ще омекотят и хидратират кожата.

Ако все пак усещате лицето си прекалено сухо, можете да нанесете подходяща козметика.

Прилагайте тази домашна терапия веднъж седмично и ще забележите как кожата ви става по-сияйна (кафявата захар действа ескфолиращо), подхранена и здрава. 

Всички останали компоненти също се отразяват благотворно върху епидермиса, а зеленият чай трябва да присъства по-често както в козметиката ви, така и на масата.

Той е истинско чудо в чаша!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти