Спешна помощ за напукани устни

Грижете се за устните си през зимата
Снимка: Thinkstock

Кристина Гочева

Зимата сама фокусира вниманието ни върху устните, защото суровото време подлага на допълнително изпитание нежната кожа, която посреща студа и вятъра.

Колкото и да държите на любимото си червило, оставете го да почине в козметичния несесер за няколко месеца, или просто го нанасяйте върху основата от балсами, които ще предпазят, подхранят и хидратират устните ви.

Те сами крещят, когато имат нужда от помощ, просто ги чуйте.

Практикуващите зимни спортове не трябва да забравят, че останалата от лятната ваканция слънцезащита, няма да проработи в планината. Там, отразените от снега UV лъчи са пет пъти по-силни, а на всеки 1000 метра изкачване интензитетът им нараства с 12%. Комбинираната формула на Piz Buin за условия на висока надморска височина, e oбогатена с комплекс за защита от студа, осигурява дълготрайна хидратация и предпазва кожата от следите на силния вятър и слънце.

Агресията на климатичните фактори се изписва върху напуканите устни, които намират успокоение в балсама за устни Cold Cream на Avène. Термалната вода Avène възвръща усещането за комфорт, а подхранващата база включва охлаждащ крем и масло от карите, и гарантира грижа и защита в студените зимни месеци.

Лаборатории Bioderma са разработили Atoderm стик за устни с лек аромат на малина, който хидратира и предпазва устните, благодарение на растителните масла и витамин Е.

Концентрираната формула на NUXE Reve de Мiel възстановява напуканите устни, осигурявайки изглаждане и защита на сухата и чувствителна кожа със слънчогледово и арганово масло, акациев мед, витамин Е. Балсамът може да бъде ползван и от цялото семейство.

Друг продукт за цялото семейство с изцяло органичен произход предлага ErbavivaБалсамът за устни и бузи с невен, лавандула, лайка и розмарин, под формата на компактен стик, помага и на напуканите ръце – истинско универсално оръжие срещу студа, което се побира в джоба.

Интензивната формула на Nivea SOS, обогатена с ценно масло от невен, възстановява сухите и напукани устни незабавно. Действието на балсама SOS регенерира изсушените от вятъра и студа устни, за да ги остави меки, нежни и здрави.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти