Мигли като от рекламите

Мигли като от рекламите
Снимка: Thinkstock

Коя ли жена не иска да има дълги, гъсти и извити мигли, с които да пърха и да се чувства неотразима!

На това именно желание залагат и всички производители на спирали, като в рекламите си наблягат на увещанието, че само с едно-две движения спиралата ще направи миглите ви да изглеждат по-красиви и от на кукла.

Истината обаче е, че не всеки път е достатъчно да си купим един продукт, за да имаме клепките, за които сме си мечтали.

Най-разпространената процедура по подобряване на миглите е да се извият. Това се постига с помощта на един уред, за който всеки мъж ще ви каже, че прилича на атрибут за мъчения.

Миглоизвивачката обаче може да е изключително полезна, особено ако се ползва правилно. Ето и няколко съвета в тази насока.

Като начало ползвайте метална извивачка. По-надеждни и удобни са.

След това – старайте се винаги да е добре почистена. Предотвратете вероятността от проблеми с очите, зачервяване и сълзене от попадане на засъхнала спирала или прах в тях.

Не стискайте прекалено силно. Няма нужда да „мъчите“ излишно миглите си. И с леко притискане ще постигнете нужния ефект на извиване. Винаги, ама винаги ползвайте извивачка преди да нанесете спирала. В противен случай рискувате да увредите или дори счупите миглите.

Също така не захващайте косъмчетата прекалено близо до клепача, защото така лесно можете да ги откъснете. Притискайте ги към средата, за да се извият.

Основният фактор да имате красиви мигли обаче не е миглоизвивачката или спиралата, а самото състояние на косъмчетата на клепачите. Ако те са тънки и рехави, няма как да постигнете нещо кой знае какво като ефект.

Затова грижете се за миглите. Поне един ден в седмицата ги оставяйте да почиват – не ги извивайте, не им слагайте спирала. Можете да ги подхранвате с бадемово или арганово масло.

Когато се разгримирате, не търкайте излишно силно очите. Ползвайте лосион за сваляне на грим, който лесно и бързо ще премахне спирала, очна линия и всичко останало.

Грижете се сами за красотата и здравето си, за да им се радвате колкото се може по-дълго smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти