Малини за чиста кожа

Малини за чиста кожа
Снимка: Thinkstock

В последно време малините се използват широко в борбата с килограмите. Различни хапчета за отслабване с малинови кетони обещават да ви помогнат да се вталите.

Тези малки, ароматни и толкова вкусни плодчета са много полезни. Освен всичките си здравословни качества обаче, те могат успешно да ви помогнат в борбата с пъпките.

С помощта на Kozmetikata.com ще ви дадем две рецепти за приготвянето на почистващи маски за лице, шия и деколте.

Нужни са ви листата на малиновия храст. Измийте ги добре, попарете ги с вряла вода и прецедете сока от тях. Този сок смесете с малко чисто кокосово масло така, че да се получи кремообразна смес. Намажете пъпките с полученото мазило и оставете за през ноща или поне за няколко часа.

За премахването на пъпките помагат още и изсушените листа и цветчета от малина 

Вземете по една супена лъжица от тези съставки, залейте ги с една чаена чаша вряла вода, оставете отварата да изстине. Изплакнете лицето с получената запарка, която предварително трябва да се смеси с малко хладка преварена вода или мицеларен разтвор

Друго средство за борба с мазната кожа и запушените пори са брезовите пъпки и листа.
Няколко брезови пъпки или две супени лъжици брезови листа (може и изсушени) се заливат с една чаена чаша вряла вода и се варят в продължение на пет минути, след което се покриват и остават за 20-30 минути.

С получената течност натривайте лицето няколко пъти дневно. По същата рецепта може да приготвите отвара от орехови листа, която също помага за премахването на пъпките по лицето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти