Как ефикасно и трайно да се подмладим

Как ефикасно и трайно да се подмладим
Снимка: Thinkstock

Едва ли има друга част от човешкото тяло, която да е подложена на толкова много и различни неблагоприятни фактори, колкото кожата ни. Като започнем от пагубните атаки на ултравиолетовите лъчи, минем през замърсения въздух, дехидратацията плюс неправилното хранене и стигнем до стреса и използването на некачествени козметични продукти.

Тези условия, взети заедно, все повече ни отдалечават от добре изглеждащия и младолик вид, а освен това могат да доведат и до здравословни проблеми.

Затова е изключително важно да се грижим за кожата си и особено за нейното регенериране, тъй като повърхностният ѝ слой трябва постоянно да се обновява и ние сме тези, които следва да положим ресурси с помощта на подходящите артикули и процедури, за да бъдат отстранени мъртвите клетки от епидермиса. Само така ще обновим и подхраним кожата, а това е разковничето за по-продължителното и успешно поддържане на нейната сияйност, гладкост и младежки заряд.

Време е да се замислим
С напредването на възрастта кожата се обновява все по-бавно, възстановява се по-малко, на вид става по-отпусната и уморена. Ключовото условие за съхраняване на младостта ѝ е непрекъснатото обновяване на клетките. Старите сред тях умират по естествен начин и се отделят. На тяхно място се появяват нови, родени в на най-дълбокото място в кожата, нейния базален слой.   

Тези клетки са млади и активни, благодарение на което кожата напълно изпълнява функциите си – в това число и да задържа влагата и да предпазва цялостно организма от вредните въздействия на околната среда.

Постепенно с възрастта се понижава количеството на колаген, без който тя губи плътността, гъвкавостта и еластичността си. В резултат се получава и бледият цвят на лицето, кожата понижава тонуса си, появяват се бръчки – първи признак на стареенето.

Да решим проблема
Един от най-ефикасните и дълготрайни методи за справяне със стареенето на кожата е свързан с регенерация в дълбочина на ниво дерма, целяща стимулиране на клетъчното обновяване и заздравяване на структурите на кожния слой. Само така ще можем да се справим със загубата на еластичност и преждевременната поява на бръчки.

Сред всички продукти на пазара, които спомагат за регенерацията на кожата, отличаваме заслужено серията Matriciane и Matricium® на Bioderma – уникални продукти с много различно действие от това на обичайните козметични кремове. Matricium® представлява медицинско изделие и като такова той действа в дълбочина на ниво дерма, но няма страничните ефекти на лекарствените продукти. Съставен от 63 налични в кожата елемента, Matricium® е патентован продукт за естествена регенерация на кожата. Кремовете от серията Matriciane съдържат патента Matricium® и помагат за справяне с различните признаци на стареене на кожата. Повече информация за гамата продукти можете да намерите на bioderma-bg.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти