Да поговорим за кожните проблеми

Да поговорим за кожните проблеми
Снимка: Thinkstock

Много малко хора могат да се похвалят с абсолютно безпроблемна кожа. Поне това е мнението на дерматолозите. При едни от нас кожата е твърде суха, при други – твърде бледа или мазна, а при трети по-лесно се появяват бръчки.

Деликатното словосъчетание "проблемна кожа" всъщност най-често се използва за един много сериозен проблем, с който практически се е сблъсквал или всеки човек, или поне е чувал за него – акнето.

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания. От него страдат от 75 до 90% от младите хора (на възраст от 14 до 20 г.) и 40% от тези, които са над 25 г. Това е временно състояние, преминаващо с възрастта, но като всяко друго заболяване то трябва да се лекува.
Акнето е заболяване на мастните жлези и затова пъпките се появяват на тези места, където има такива жлези - лицето, горната част на гърба и в по-слаба степен - горната част на гърдите.

Акнето се появява най-често в подрастваща възраст на фона на хормоналната пренастройка на организма, но понякога се среща и в зряла възраст. Причина за това са хормоните, под действието на които мастните жлези са свръхпродуктивни, пише "Здраве.bg".

Стресът, нарушенията в работата на вътрешните органи и дисбактериозата на червата не допринасят за здравето на кожата, а самостоятелната "разправа" с неприятните пъпки води до увеличаване на кожното възпаление и често дори до инфектиране на нейните по-дълбоки слоеве.

Сред хората битуват редица заблуди, които всъщност нямат нищо общо с появата на пъпките: честото използване на козметика, мръсотията, злоупотребата със сладките неща, твърде активният или недостатъчният полов живот.

Последните изследвания доказват, че акнето е генетично обусловено. Ако родителите са страдали от акне, има голяма вероятност и детето да страда от това заболяване.

Съществуват и интересни данни за взаимната връзка между емоционалното натоварване на човека и състоянието на неговата кожа. Понякога дори болката от нанесена обида или гневът в отговор на това не ни напускат няколко дни и веднага се появяват проблеми с кожата.

Как да си върнем здравата кожа
Някои дерматолози прилагат уникална методика за съвместяване на медикаментозно лечение с физиологични процедури, благодарение на което болестта бива победена.

Ако акнето е оставило своя отпечатък върху лицето, дълбокият биологически пилинг успешно позволява решаването на този проблем. Само с две процедури специалистите освобождават кожата от горния слой, "украсен" със следите от акнето и разширените пори, а след седмица лицето възстановява своята предишна свежест и чистота.

Този метод няма противопоказания и е подходящ за всяка възраст. Процедурата не дава странични ефекти и главното не изисква дълъг възстановителен период, като положителните резултати се забелязват веднага.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти