Вината не е в мен

Имаш право на последно желание
Снимка: Thinkstock

Мъжката половина от човечеството в значително по-малка степен е склонна да изпитва чувство за вина отколкото жените. Това показва допитване до представители на двата пола на възраст от 15 до 50 години.

Въпросите в анкетата са засягали поведението им във всекидневни житейски ситуации, съобщава британският вестник "Дейли мейл", цитиран от "Здраве.bg".

Оказва се, че в по-голямата част от ситуациите, например когато са забравили нечий рожден ден или се стига до изневяра, представителите на силния пол далеч по-рядко имат угризения на съвестта, не преживяват твърде много ситуацията и не са склонни към гняв или състрадание колкото дамите.

Испанските психолози, провели допитването, дават и вероятния отговор на въпроса защо неверните мъже нерядко отказват да признаят, че не са били прави, даже в случаите, когато срещу тях има достатъчно доказателства.

"Мъжът най-често показва по-голяма липса на чувствителност към чуждия проблем, дори ако самият той го е създал, докато жените обикновено реагират прекалено емоционално, като се поддават на чувството на гняв и понякога агресия", коментират експертите от Пиренеите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти