Cпециален отряд

Доверете се на витамините за здрава и сияйна кожа. На снимката виждаме чешкия супермодел Ева Херцигова (40 г.), която е новото лице на луксозната антиейдж серия козметични продукти "Capture Totale" с логото на "Dior"
Снимка: Dior

Кристина Гочева

С първите по-високи температури, пролетта категорично заявява присъствието си, но още преди да отмине опиянението от топлите слънчеви лъчи, неусетно се появява досадна отпадналост, раздразнителност и липса на енергия, която умни глави в големи лаборатории обясняват с факта, че липсата на слънчева светлина през мрачните зимни месеци успява да открадне от хормона ни на щастие – серотонин, и пролетната умора вече е "добре дошла".

Стабилността на имунната система е разклатена от упоритостта на зимните грипове, а забавените темпове на метаболизма са понижили възможността за усвояване на така важните витамини и минерали.

За съжаление следите на пролетната умора личат и по лицата ни. На фона на пробуждащата се природа с аромат на цъфнали дръвчета – загубилата блясък кожа, отчаяно се нуждае от помощ, за да се справи с повехналия сив тен, сухотата, липсата на еластичност и новите фини бръчици, които времето е добавило.

Решението се крие в хранителен режим, богат на витамин А, C и E, и подходяща козметика, която да внесе стимулираща доза от необходимия за обмяната на веществата - витамин А, от възстановяващия епидермалната еластичност – витамин Е, както и от спиращия времето магьосник – витамин C.

Тези добре известни факти са основата, върху която стъпват козметичните компании, за да изтрият разкривения контур, който зимата е оставила, и за да може пролетта по-лесно да разцъфне върху лицата ни.

10-дневната терапия за блясък "Еnergising Vitamin Curе" на "Decleor" събира силата на витамин С с комлекс от смокиня за оптимална хидратация, екстракт от лимон и грейпфрут за тонизиране и свиване на порите, и плодови киселини, които превръщат повехналия тен в лош спомен.

"Multi-Perfection Concentre" на "Dior" използва иновацията на марката – лонгоза клетъчен комплекс, екстракт от ориз и дериват на витамин Е, за да върне деликатността и мекотата на младата кожа като предпази стволовите клетки в дълбочина.

Специалната гел формула на "Sublimage Еssential Comfort Cleanser" на "Chanel" се разтапя в нежно олио при досег с кожата и се трансформира в лосион - при контакт с водa. Масла от камелия и жожоба интензивно подхранват, а изглаждащи захари отстраняват замърсяванията и стимулират микроциркулацията.

"Ideal Resource Micro-Refining Smoothing Fluid" на "Darphin" е разработен за нуждите на комбинираната кожа. Той подобрява естествения процес на обновяване на клетките, гарантира незабавно дълготрайно матиране, редуцира и изглажда фините линии и бръчки, като възвръща младежкия блясък на тена и елиминира несъвършенствата.

"Nuxellence Jeunesse" на "Nuxe" презарежда естествените батерии на кожата – митохондриите, произвеждащи енергия за нормалното функциониране на физиологичните процеси с три мощни растителни екстракта - пасифлора, малкото синьо цвете анхуза (паче гнездо) и мак.

Леката текстура, патентованата технология "анти-сиво", екстрактът от комбуча и чистите минерални пигменти с розов отблясък на "Idealia BB cream SPF 25" на "Vichy" прикриват несъвършенствата, прогонват признаците на умора и повехналия сивкав тен далеч, за да оставят след себе си сияещо лице с копринено мека хидратирана кожа, по-малко бръчки и надеждна защита срещу пигментации.

Ревитализиращият серум "Milaya" от "Galenic" съдържа екстракт от моринга - масло, извлечено от плодовете на "дървото на вечността" с изглаждащо, реструктуриращо, изсветляващо и хидратиращо действие върху зрялата кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти