Копринената кожа не е химера

С помощта на природата
Снимка: Thinkstock

Натуралните маски винаги са ни интригували заради лесното им приготвяне и здравословния и желан ефект, който оказват върху нашата кожа. Предлагаме ви два варианта на домашни помади, за да възвърнем мекотата и сиянието на нашето лице и тяло.

* В първия случай ще приготвим детоксикиращ ексфолиант, за който са ни необходими – 1/2 чаша епсомова сол (английска сол), 1/2 чаша смлени кафени зърна, 1 супена лъжица масло от евкалипт и още толкова сусамово масло. Разбъркайте съставките до получаване на хомогенна паста.

Ексфолиантът е подходящ за цялото тяло, а чрез него ще отстраним омазняванията и повърхностния слой мъртви клетки от епидермиса.

Важно е да ексфолираме кожата си поне веднъж седмично, защото последващото нанасяне на кремове, серуми и маски ще се абсорбира много по-лесно от вече почистената с ексфолианта кожна повърхност.

* Във втория случай ще забъркаме маска за лице, с която гладкостта на кожата ни е гарантирана. В купа смесваме 1 супена лъжица епсомова сол (заради добрата й детоксикация), малко мед, зехтин и няколко капки лимонов сок.

Нанесете маската върху почистено лице и престойте с нея около 10 минути. Изплакнете кожата и поставете овлажняващ крем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти