Обичам да пуша с приятели

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Вероятно няма да мога да спра да пуша. Влечението ми към цигарите не е просто навик. Все още удоволствието ме прави зависима от тях.

От скоро имам и електронна цигара. Винаги е с мен. Опитвам се да свикна с нея, макар че липсата на никотин я прави прекалено сладка.

Като повечето хора, и аз възприемам забраната за тютюнопушене на закрити места двояко. От една страна, предпочитам да имам възможност да пуша, докато съм на вечеря в някой ресторант, от друга – осъзнавам вредата от цигарите както за мен самата, така и за другите.

Но съм потресена от така наречените "доброволци", които ще бъдат обучавани в рамките на един ден как да стават доносници. Тези хора ще ходят по заведенията, ще следят дали забраната се спазва и ако не – ще "сигнализират" компетентните органи.

Ще ми се да вярвам, че живея в развита европейска страна. Страна, в която за доносниците няма място, независимо, че тяхната мисия се крие зад благородна на пръв поглед кауза.

Държава, която отглежда доносници, е достойна за роман на Оруел, но не минава за цивилизована. Полицейщината отвращава и превръща обикновените хора във врагове.

А аз обичам да пуша с приятели.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти