Не допускайте ежедневието да ви доскучае!

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Ако ви опиша един мой ден, сигурно ще изглежда скучен и еднообразен.

Всеки ден дъщеря ми ме буди към 7 часа с целувка, ляга при мен и гледаме един и същ любим филм.

Правя закуска.

Синът ми отива на детска градина. Споделяме сутрешното кафе с мъжа ми.

Почти всеки ден имам часове по йога. Всеки ден играем и учим с децата.

Мъжът ми отива на работа и се връща по едно и също време.

Аз се занимавам с ежедневните домакински неща. Всеки ден пиша нещо. Почти всеки ден готвя. Лягам си по едно и също време…

Всичко може да изглежда по един и същ начин, ако му позволиш и се оставиш на рутината. А дори една нова рецепта може да обогати деня.

Затова, от известно време, започнах ежедневно да си записвам по едно-две изречения за това какво по-различно съм направила в този ден. Както в детските ми години, когато си водих дневници, но тогава имах повече време.

В началото пишех, за да отбелязвам някакви хубави неща, които са ме впечатлили, но после започнах аз да търся и да правя специално неща, с които да запомня деня си.

Например, днес ще имаме италианска вечер у дома, ще слушаме италианска музика, ще сготвим спагети и ще пием хубаво Кианти. Друг ден ще изненадам хората от курсовете ми със символичен подарък. Или пък с децата ще решим да си направим пикник, дори у дома. Слагаме покривка върху пода и там вечеряме. Или пък, когато се виждам със свекърва ми, ще ѝ направя подарък без никакъв повод. Ще си изключа телефона за ден. Ще си купя нова книга

Ето как изглежда седмицата, преди да напиша това:

Понеделник: Кафе с приятелка, с която се уговаряхме от седмици.

Вторник: Руска вечер (като италианската по-горе, която ми предстои)

Сряда: Написах стихче за децата, които идват при мен на йога. Кръстих го "Химн на йогите". Скоро ще му измисля мелодия и ще им го запиша и подаря.

Четвъртък: Получих писмо и стих от читателка на Edna.bg. Е, хайде да не скромнича – моя. И след като се видяхме (донесе ми го в залата за йога на хартия, вързано с панделка) и после, след като го прочетох, не само се усмихнах и развълнувах, а всъщност видях, че съм спечелила не почитателка, а приятелка. Благодаря ти, Криси! Ще си го препрочитам.

Петък: Денят ми започна с въздушна йога при мой колега и завърши с концерт – поезия и музика на Ивайло Диманов.

Събота: Цял ден сред природата и цялото семейство! Децата заспаха рано.

Неделя: Всяка неделя е специална, защото тогава имам часове по йога и за деца и се подготвям цяла седмица с какво да ги изненадам. А изненадата за мен тази неделя беше, че синът и дъщеря ми дойдоха за първи път в часовете ми. Виктор поиска карта, за да идва редовно и ми каза, че съм най-добрата учителка.

Лесно е и няма да допусна животът да ми доскучае! Лесно е, особено когато живееш с мисълта, че този ден е първият от всички, които ти остават!

Ако на вас идеята ви харесва – споделете я.

Започнете и вие да си водите кратък дневник и ще видите как нещата се случват по различен начин.

Тези изречения няма да ви отнемат повече време отколкото да споделите нещо в социалната мрежа. Но го направете само за себе си и хората, които обичате.

Честит нов ден!

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти