Минало свършено

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

“Край” е думата от заглавието, която е най-важна и най-уместна, когато една връзка вече е увехнала.

От малък интуитивно съм разбирал, че когато скъсаш с някой, късаш. Не си оставяш резервна опция, не си оставате “добри приятели” и не си звъните от време на време, най-често, когато някой от вас е скъсал с актуалния си партньор, за да се чуете просто...

Кой, по дяволите, го измисли това, че когато се разделите, всъщност не се разделяте? Жените, кой!

Поне от тях съм чувам най-често заветното “Нека си останем приятели.” От страх да заемат страна и да заложат само на Edna позиция, те винаги се опитват да се изсулят от връзката през задния вход. Зарязват, нараняват, но ако можело да си останем добри приятели. Е, това е цинично.

И не мога да го разбера. Ходиш с някого. Ок. Вече не е същото. Ок. Разделяте се. Ок. Е, най-добре е просто да си биете камшиците и повече да не се виждате, чувате и мислите един за друг.

Връзката, която е свършила, е имало защо да е свършила.

Тя е изконсумирана. Финито. И мостовете, които в случая се изгарят, не са стратегически мостове, през които да върнеш войниците си, ако попаднат в засада. Това са емоционални мостове, които сте градили заедно един към друг.

Те са в миналото, а пътят напред е бъдещето. Там има други мостове.

Пълноценното и осъзнато продължаване означава да скъсаш. А да скъсаш означава наистина да скъсаш, а не - вечна генерална репетиция за скъсване.

Може и да те е страх, но ако не сложиш край с точка, след него може и никога да не разбереш, че именно, докато си била с някого си била най-сама. И че хората не се раждат един за друг точно във вашия случай, а един за друг по принцип. Човек се чувства уморен да дава и в един момент му става неудобно и да иска. Това прави с хората угасналата връзка.

За това – чао и благодаря за всичко!

А не – “ами, чао, ама не съвсем чао, защото имахме много хубави моменти и аз пак искам да ги имам тези моменти, освен това ти си прекрасен човек и не мога да си позволя да те изгубя.” Ще повърна.

Щом късаш с някой, щом вече нищо не ви събира, щом не си му пускала от два месеца, защо искаш да си останете “добри приятели”? И какво ще си кажете, като се видите след два месеца?

“Здрасти, миличък, как си? И аз съм добре. Имам ново гадже и той е всичко, което ти не си!”

Стига де, не искам да ти давам тон в живота, ама да бъдеш щастлива, означава да си позволиш да бъдеш щастлива. И да се научиш да премахваш пречките пред щастието си.

Избирайки и влачейки торбата с отговорности заради избора си.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти