Годишен план: какво ще направя през 2016-а

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Каквото беше, беше. Изпращаме я с всичко, което направихме и това, което не успяхме.

Започваме нов ред, нов абзац, нова година.

Предполагам, че и в този “to do list” диетата ти е на първо място.

На второ-трето е да започнеш спорт, да бъдеш по-добра, каквото и да означава това и да започнеш да си обръщаш повече внимание.

Каквото да означава и това. Успех!

Щом си решила да започнеш нещо, трябва да те поздравим и да ти стискаме палци, какво друго да правим.

Аз гледам по-практично.

Първо. Повече секс. Честно.

Особено семейните имат навик малко да скипват от секса, защото им се струва сигурен. Нали той, партньорът, и утре ще е тук, пък и какво толкова да се хабим. Знаем си се. Ааа, няма такова нещо.

Ако започнеш да пестиш и от секса с този, с когото си се взела и заради секса, накъде сме тръгнали, бе мацка!? Какво ни остава?

Делникът – гръб до гръб и борба със задачите.

Децата, яли ли са, написали са си домашните, да се напазарува, да се сготви...

Ясно е, че без вечеря не може, ама и без секс не може. Е, затова ще наблегна на секса. Ще си припомня как се правеше, ще изгледам един-два филма по темата и ще се приготвя да изпълня тази задача. Много пъти. Че годините минават, а покрай това минаване трябва и нещо, което да остава. Фундамент. Да не се променя. Не искам да мине още една година със секс по повод.

Второ. Да скъсам всички връзки, които ми тежат. Не може да си представите колко хора има, които ти висят в живота и които те уморяват само с присъствието си. И узрях.

Не става дума да бъдеш невъзпитан и да ги напсуваш. Става дума просто да казваш какво ти се прави, с кого ти се прави и кога ти се прави. Губим много време и енергия в излишни любезности с хора, с които си губим времето. Виж колко пъти казах “губим”. Два пъти. Двойна загуба. Не мога да си позволя тази загуба в продължение на още една година.

Трето. Ще си купя удобна възглавница, удобен стол и може би ще отида на спа. Сам. Що бе, аз да не съм нещо незаслужил да направя нещо за себе си. Говоря фигуративно. Много хора просто не се обръщат към себе си, защото не мислят, че са толкова важни. Не. Не искам да мине още една година, в която да разчитам, че няма да ме 'гепи някоя болежка само защото съм млад.

Четвърто. Ще харча колкото имам, а не колкото ми трябват. Ще си направя бюджет за цялата година. Не искам да бъда управляван от парите си още една година, вместо аз да ги управлявам.

Пето. Ще си направя застраховка на жилището. Изключителна тъпотия е да имаш Каско на една баракуда, която струва 10 бона, и да си оставил без защита истински ценен актив. Това говори за сбъркани приоритети. Не искам да имам сбъркани приоритети още една година.

Шесто. Ще дам за благотворителност всички дрехи, които не съм носил една година. Щом не съм ги носил една година, едва ли ще ги нося през следващата. Не искам да не знам, какво имам в гардероба още една година.

Седмо. С децата ще качим Мусала, Ботев и Вихрен, защото има два вида хора. Тези, които гледат върховете и тези, които гледат от върховете. Не искам да съм от първите още една година.

Осмо. Ще заведа сина ми в Лондон. Никога не е време да изхарчиш едни пари за екскурзия, но точно тези екскурзии създават качествени натрупвания в спомените и съзнанието, които са безалтернативни. Не искам да планирам как ще отидем някъде, без да ходим никъде още една година.

Та така. Пожелавам ти да направиш нещо, защото не мисля, че искаш да пишеш планове, без да става нищо още една година.

Прочетете още от Симо Колев в Edna.bg:

Така не правят майките

Смотаните кавалери на новото време

Какво си обещахме след лятото

Джуки и силикон

Защо трябва да ходя на психоаналитик?

Мъжът в мола

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти