Бръчките от усмивки са красиви

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Често си мисля, че животът е влак, който препуска бясно по релсите без машинист. Носи се стремглаво напред, пропускайки гарите за двама, без да спазва точно разписание. Понякога наистина имам чувството, че инерцията му няма как да бъде овладяна.

Много неща на пръв поглед изглеждат по един начин, а всъщност крият съвсем други послания.

Нещо като изкуството, което се опитва да придаде някакъв смисъл на света, към който принадлежим.

Независимо от всичко, животът е прекрасен. Именно неочакваните неща го правят интересен. Ако дните се повтаряха по съдържание, щяхме да се чувстваме като в лудница.

Хубаво е да не знаеш нито кога ще се влюбиш, нито кога ще се омъжиш за някого. Някои хора вярват, че животът ни е предопределен от съдбата. Във всеки случай не бих искала да знам предварително точно какво ме очаква.

Животът трябва всеки ден да продължава с поводи за нови усмивки. Бръчките от смях ни правят по-красиви, никога не можеш да ги объркаш. Благодарността, че се будим всяка следваща сутрин, никога не трябва да си отива от нас. Докато сме живи, всички трябва да сме благодарни.

Влакът е пълен с хора, които са различни от мен и от теб. Всеки носи в сърцето си своята мъка и своята радост. Куфарите са пълни със спомени, които доказват, че ни има тук и сега. Миналото е сигурният знак, че още съществуваме.

Лутаме се между доброто злото, объркваме се любовта и приятелството и често допускаме грешки, но това също е наистина прекрасно: грешат единствено живите. Рано или късно прошката идва сама.

Времето лекува старите рани, а и лошите могат да станат по-малко лоши. Независимо от проблемите, които ни придружават в това дълго пътуване, ние сме привилегировани пътници. Влакът все някога ще спре – дали пред някое възвишение, дали заради отегчението, което ще го налегне – все някога ще слезем от него. Въпросът е да помним, че всички до един сме пътували заедно и че това става част от минало, което си струва да бъде запаметено.

Не трябва да съжаляваме за нищо. Не трябва да търсим непременно причини за това или онова. Насладата, че сме живи, е напълно достатъчна за усмивка. А ако нещо ви смущава, независимо дали вярвате в съдбата или в религията, помолете се, Господ може да слуша точно в този момент...

Още от Катето Евро:

Думите, които пестим

Свят без любов е като свят без гравитация

Винаги има какво да срещнем по пътя

Наръчник на оптимиста

Ароматът на моето внуче

Как привличаме вниманието на мъжете

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти