"Аз чужди деца не гледам!" или... мъже в женски род

Симеон Колев
Снимка: Личен архив

Реалното заглавие на този текст би трябвало да бъде "Синът ми няма да гледа чужди деца!"

Това е истинска реплика на майка, която обяснява, защо синът ѝ, който е на около 30 години, е "помолил" гаджето си да напусне апартамента с детето си. А неговото обяснение е, че "не си представял живота така".

Тази житейска ситуация задава два тревожни въпроса.

Първо. Защо майката на 30-годишен мъж (между другото, той даже е над 30), взима решения кого ще гледа синът ѝ и кого няма да гледа?

Второ. В кой век се случва това?

Случва се сега. Хората се събират и се разделят. Това не е трагедия. Даже в много случаи е за добро. Много майки живеят сами с децата си, което също не е трагедия. Но още не мога да свикна с този провинциално-селски, в най-лошия смисъл на думата, манталитет родителите да обричат връзките на децата си заради това, че "Она има дете! Ти ли треба да гледаш детето на некой си!?"

Как е възможно едно дете да застане на пътя на любовта? Как може да има мъже, които могат да кажат: "Ти – да, ти – не!", когато видят, че срещу тях има жена с дете.

Да не говорим, че съм чувал и за жени, които се съгласяват да бъдат при някого при неговите условия и без детето. Има и такива кукувици, ама поне не са представителна извадка. Но в патриархалното ни общество сме заобиколени от идиоти, на които не им светва, че жена с дете е много повече от сама жена, защото Детето е ценност. И съответно има родители – ненормалници, които живеят със самочувствието, че синът им е толкова изключителен, че той е абониран за Яна Маринова и Моника Белучи поне, а не за "няква с дете".

Такива родители обикновено създават кисели мъже, които живеят със самочувствието, че правят услуга на момичето, с което имат  връзка. И че единственото, което могат да предложат, е собствената им изключителност, срещу което никога нищо не е достатъчно.

Това не се променя с годините, а се задълбочава. Това са Мъже в Женски род, за да не използвам онази силно нецензурна дума.

Те не могат да приемат жена с дете от чужд мъж, но не знаят защо точно не могат. Така са им казали. Вероятно са добавили и "Я, ти колкав мъж си. Че си направиш твою", а ако това не стане, те разбира се обвиняват жената. Ялова е...

Пази се от такива мъже! На тях всичко им е сбъркано централно, въпреки частичния шанс да изглеждат ОК в кратък период от живота си.

Стой далеч от тях, стой далеч от маминките им, защото вместо да се бориш за одобрение при тях, някъде някой чака точно теб и сина ти, с който да гледат заедно Шампионска лига, или дъщеря ти, на която да разказва приказката за Червената шапчица, докато ти постваш във Фейсбук как няма такъв мъж - като твоя!!!

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти