Как да сътворим чудеса от миди

Да пренесем красотата им у дома
Снимка: Thinkstock

Когато съберем на едно място толкова изящна и достъпна суровина като мидите и ги оставим в ръцете на жена като Марта Стюарт, за която няма невъзможни цели в декорирането на дома – то бъдете сигурни, че крайният резултат трудно ще ви разочарова.

От вас искаме само да подберете няколко шепи миди, рапанчета и стъкълца (но различни по форма и големина), докато морската ви почивка е в разгара си, а ето и какво може да сътворите с тях за нула време.

Животни всякакви
За тази задача вашето въображение може да се развихри до краен предел, като направите каквито пожелаете животни и фигурки. В случая сме избрали да ви зарадваме с дует симпатични коали. Единственото, което ви е необходимо тук е здраво и бързо съхнещо безцветно лепило, с което да съедините отделните мидички.

За по-лесна работа – използвайте фина четчица, с която да нанесете равномерно лепилото. Очите на мечето стават най-лесно с помощта на мъниста или малки копчета.

* Не забравяйте първо да наредите композицията от миди, за да видите предварително как ще изглежда харесаното от вас животинче или фигура, а чак след това започнете със залепването на отделните части.

Подправи си живота
Ето ви една ваканционна идея за солница. Трябват ви четири миди – две, от които ползвайте за основа, а останалите допрете в края, залепете ги и ги напълнете с избраните от вас подправки. Бон Апети!

Милион и едно желания
В случая може да украсите всеки съд у дома, за да се превърне той в нещо толкова симпатично като показаните варианти на снимката. Отново дайте шанс на безбройните си хрумвания и смело се доверете на различни допълнителни материали от типа на мъниста, пайети и брокатени частици, които след добре композираното залепване ще освежат детайлите от жилищния ви интериор.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти