Как да си направим био ароматизатор

Как да си направим био ароматизатор
Снимка: netinfo

Ах, колко е хубаво домът ни да ухае приятно! И този свеж аромат да се запази за максимално дълго време.

За повечето хора най-лесното решение на проблема с миризмите вкъщи е скъп ароматизатор от най-близкия магазин. Но можем ли да бъдем сигурни какво точно съдържа спреят? Химикалите във флакона могат да се окажат далеч не толкова безопасни, колкото си мислим. Особено ако ги дишаме ежедневно.

Затова ние ви предлагаме Edna интересна идея от сайта theyummylife.com, която ще държи стаите благоуханни и ще е напълно натурална.

Дами и господа, вижте как лесно може да си направите био ароматизатор.

За целта ще са ви необходими плодове, подправки и билки по желание, ароматни масла, вода, буркан или друг подходящ голям стъклен съд.

Плодовете, които бихте могли да използвате са портокал, лимон, лайм, ананас или грейпфрут. Подправките, билките и ароматните масла, които най-добре ще си паснат като комбинации са канела, мента, розмарин, дафинов лист, джинджифил, ванилия, клонки от бор или смърч, ментово, кокосово, лавандулово или розово масло.

Комбинирайте ароматите по ваш избор, но все пак не прекалявайте. Смесвайте по максимум 3-4 миризми. Нарежете плодовете на парчета или кубчета в различни форми по ваш вкус и ги сложете в празния буркан. Добавете ароматните подправки и билки, с които разполагате. Допълнете буркана с вряща вода и го затворете, за да се запарят за 5-10 минути.

След като плодовете и билките са се накиснали, може да отворите съда и да се насладите на прекрасния аромат, който излъчват!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти